Volán-menetrend: kétévente rájátszás

A fehérvári hokisok nyertek Dornbirnban, elsők lettek az EBEL alsóházában, s bejutottak a negyeddöntőbe.

2014. 03. 02. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rájátszásért a magyar csapatnak tegnap legalább egy pontot kellett szereznie a továbbjutását már pénteken biztosított vorarlbergi Dornbirn vendégeként, azaz a rendes játékidőben nem kaphatott ki. A Volán 15 perc alatt 2-0-s vezetést szerzett Naglich és Sertich révén, ami után már dörzsöltük a tenyerünket, de a házigazda egyenlített. A mieink szerencsére tudtak újítani, s az 57. percben Kovács Csaba megszerezte a győztes találatot: 3-2-re nyert a magyar csapat.

A Fehérvár nemcsak e meccset nyerte meg, hanem az első helyen végzett az alsóházban. Ezt annak köszönheti, hogy a középszakaszban remek formát mutatott, a tíz mérkőzésből nyolc győzelem, s csak két vereség a mérlege, pedig az alapszakaszt csak a tizedik helyen zárta.

A jelenlegi a Volán hetedik idénye az EBEL-ben. Eddig kétszer jutott be a rájátszásba, 2010-ben és 2012-ben. Mindkétszer megrekedt a negyeddöntőben, előbb a Vienna Capitals, majd az Olimpija Ljubljana állta az útját. A második vereség volt igazán fájó, mert két éve a szlovén együttessel szemben a Fehérvár számított esélyesnek.

Azt még nem tudhatjuk, hogy a Fehérvár kivel játszik a negyeddöntőben, mert a felsőház első négy helyezettje – sorrendben lefelé haladva – választhat magának ellenfelet. A Salzburg az első, kérdés, hogy a Volánt vagy a Dornbirnt akarja. Ha az utóbbira esik a választása, akkor az olasz Bolzano valószínűleg nem hagyja ki a magyar csapatot.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.