Wigan: igen, City: nem

Egy másod- és egy harmadosztályú csapat az FA-kupa elődöntőjében. Kiesett a Manchester City.

NM
2014. 03. 09. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal már szombaton elvégezte a maga dolgát, 4-1-re kiütötte az Evertont, a másik három meccs vasárnapra maradt a labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében.

A Hull City tulajdonképpen a papírformának megfelelően verte ki a Sunderlandet 3-0-lal, hiszen a bajnokságban is legyőzte oda-vissza.

A harmadosztályú, egykor szebb napokat látott Sheffield United továbbjutása annál nagyobb meglepetés. Az angol acélváros csapata a League One-ban csupán a tizenegyedik helyen áll, de hát a kupában, különösen Angliában bármi megtörténhet.

S a nap végére maradt a csattanó, a Wigan, ráadásul vendégként, felülmúlta a Manchester Cityt. A Wigan az első félidőben, részben a szerencsének is köszönhetően, 2-0-s előnyt szerzett az első félidőben. A másodikban Manuel Pellegrini együttese egykapuzott – 69:31 volt a labdabirtoklás aránya –, helyzetek tömkelegét dolgozta ki, ezek kihagyásában Dzeko jeleskedett. Nasri gólja az újrajátszás kicsikarásához is kevés volt.

A döntőben akár két alsóbb osztályú csapat is szerepelhet, de persze az elődöntőben az Arsenal és a Hull az esélyes.

FA-Kupa, negyeddöntő:
Manchester City – Wigan 1-2 (Nasri 69., ill. Gómez 27. – 11-esből, Perch 47.)
Hull City – Sunderland 3-0 (Davies 68., Meyler 72., Fryatt 77.)
Sheffield United – Charlton 2-0 (Flynn 66., Brayford 67.)

Az elődöntő párosítása:
Hull City – Sheffield United
Arsenal–Wigan

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.