2000 óta nem történt ilyen a Megyeri úton

A Ferencváros a hajrában szerzett góllal 2-1-re győzött az Újpest vendégeként a labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának péntek esti rangadóján.

2014. 04. 04. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöld-fehérek 2000 óta először nyertek a Megyeri úton bajnoki találkozón. Az Újpest és a Ferencváros története 214. bajnoki összecsapását játszotta: eddig 97 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született.

 

Újpest FC–Ferencváros 1-2 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 9517 néző, v.: Farkas
gólszerző: Vasiljevic (4.), illetve Gyömbér (23.), Leonardo (88.)
sárga lap: Proesmans (50.), Suljic (58.), illetve Jenner (11.), Besic (26.), Jovanovic (65.), Cukic (90.)

Újpest FC:
Dmitrovic – Nagy J., Litauszki, Heris, Ngawa - Simon K., Vasiljevic, Proesmans (Balogh B., 57.), Sankovic, Suljic (Lázár B., 89.) – Tshibuabua

Ferencváros:
Dibusz – Besic, Mateos Ramajo, Pavlovic, Bönig (Jovanovic, 60.) - Somália, Gyömbér, Leonardo, Busai (Cukic, 68.), Jenner (Holman, 81.) – Böde

Telt ház, kiváló hangulat, görögtűz és a hazai fanatikusok részéről hatalmas élőkép várta a csapatokat a rangadón, amelyet nagy iramban kezdett az Újpest. A hazaiak második helyzetüket kihasználták, azaz korán vezetéshez jutottak. Ezt követően visszahúzódott a lila-fehér csapat, átengedte a területet a Ferencvárosnak, amely aztán a félidő derekán egy szöglet után egyenlített. A szünetig hátralévő időben kiegyenlített küzdelem volt a pályán, a kapuk alig forogtak veszélyben.

A második játékrészt a zöld-fehér drukkerek pirotechnikai bemutatója vezette fel. A csapatok viszont nem jöttek tűzbe, a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, ugyanis semmiféle veszélyt nem jelentett az Újpest kapujára. A lila-fehérek gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, ám ezekből sem alakult ki komoly helyzet. A meccset a hajrában egy ferencvárosi kontra döntötte el: Leonardo futott végig a pályán a labdával, a vele szemben álló védő, Nagy János elcsúszott, a brazil légiós a hibát kihasználva a jobb alsó sarokba lőtt. A tréner nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el.

Könnygázt vetettek be az újpesti szurkolók rendbontása miatt a rendőrök péntek este a Szusza Ferenc Stadionban – jelentette a MTI helyszínen tartózkodó munkatársa. A rendbontás azt követően tört ki az újpesti szurkolók szektorában, hogy a Ferencváros 2-1-re legyőzte az Újpestet. Az újpesti szurkolók közül többen dobálni kezdtek, és megpróbáltak áttörni az ellenfél szurkolóinak szektorába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.