2005 után újra FA-kupa-döntőben az Arsenal

A Wigan nem tudta megismételni tavalyi bravúrját, az Arsenal 11-esekkel kiizzadta az FA-kupa döntőjébe jutást.

Ch. Gáll András
2014. 04. 12. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal 2005 óta nem nyert semmit, sőt, nem is jutott be semmilyen hazai sorozat döntőjébe – az ínségnek most részben vége, ugyanis 1-1-es rendes játékidő, majd ráadás után az Ágyúsok tizenegyesekkel legyűrték a címvédő, második ligás Wigant az FA-kupa elődöntőjében. A döntő május 17-én lesz ugyanitt, hogy ki ellen, az vasárnap dől el a Hull City–Sheffield mérkőzésen.

FA-kupa-elődöntő

Wigan–Arsenal 1-1, tizenegyesekkel 2-4
Wembley-stadion, 82 185 néző
G.: .Jordi Gómez (63., 11-esből), ill. Mertesacker (82.)

A 63. percben Per Mertesacker szabálytalankodott Callum McManamannel, a megítélt büntetőt Jordi Gómez értékesítette, majd hét perccel a befejezés előtt Mertesacker jóvá tette bűnét és befejelte az egyenlítő gólt.

A hosszabbításban nem esett gól, csak Oxlade-Chamberlain rúgott egy kapufát. Jöttek a tizenegyesek, amelyek közül a Championshipben szereplő Wigan az első kettőt kihagyta, pontosabban Gary Caldwell és Jack Collison lövését Lukas Fabianski hárította, s mivel az Ágyúsok az első négyet belőtték, az ötödikre már nem is volt szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.