40 év után újra döntőben az Atlético Madrid

Csúnyán elverte a Chelsea-t Londonban, így a döntőt a Real Madrid és az Atlético Madrid játssza majd Lisszabonban.

VZ
2014. 04. 30. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diego Simeone vezette Atlético 40 év elteltével játszhat ismét a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában, melyben most először fordul elő, hogy egy város két csapata kerül szembe egymással.

A Chelsea-t irányító José Mourinho sorozatban negyedik BL-elődöntőjét bukta el. A portugál vezetőedző az előző három alkalommal a Real Madriddal maradt alul a fináléba jutásért rendezett párharcban az után, hogy 2010-ben végső győzelemre vezette az Internazionalét.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Chelsea (angol) – Atlético Madrid (spanyol) 1-3 (1-1)
gól: Torres (36.), illetve Adrian (44.), Costa (60., büntetőből), Turan (72.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 3-1-es összesítéssel.

A meddő játékot hozó madridi első mérkőzés után a visszavágó első félidejében sem alakult ki látványos futball, igaz, a Chelsea ezúttal nem volt annyira deffenzív, mint idegenben. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, ennek ellenére a félidő hajrájában két gól is született. Előbb Fernando Torres talált be nevelőklubja, az Atlético hálójába, Willian szép csele és Azpilicueta pontos passza után, majd a másik oldalon a játékrész utolsó percében Adrian használta ki a londoni védők hibáját. A szünetre így a madridi együttes vonulhatott az öltözőbe jobb helyzetben, mivel idegenben lőtt góllal továbbjutásra állt.

A Chelsea-nek gólt kellett szereznie, s rögtön a második játékrész elején nagyon közel került ehhez, ám Terry fejesét bravúrral védte Courtois. A folytatásban aztán egyről két csatárra váltott  Mourinho, ám a pályára küldött Samuel Eto\'o gyorsan negatív hőssé vált, miután egy vendégszögletet követően letarolta Diego Costát a 16-oson belül, s a büntetőből a sértett 2-1-es vezetéshez jutatta csapatát. A Chelsea-nek ezek után már két gólt kellett volna szereznie, ám csak kapufáig jutott, majd egy ellentámadás végén Arda Turán a 72. percben eldöntötte a párharc sorsát.

Kedden játszották:
Bayern München (német) – Real Madrid (spanyol) 0-4 (0-3)
Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

A döntőre május 24-én, Lisszabonban kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.