42,5 millió euró Diego Costa ára

A Chelsea már mindenben megegyezett az Atléticóval, a játékos jelenlegi, heti 61 ezer eurós bérét hajlandó megtriplázni.

2014. 04. 17. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden több átigazolási hír mellett írtunk arról, hogy a Chelsea megveszi Diego Costát az Atlético Madridtól. Azóta az ügylet több részlete is nyilvánosságra került.

Ezek közül a legfontosabb, hogy a transzferdíj (legalábbis a jelenlegi állás szerint) 42,5 millió euró. Csinos összeg, akár az idei nyár legnagyobb volumenű üzlete lehet az átigazolás, de ahhoz képest, hogy Radamel Falcaóért a Monaco tavaly 60 millió eurót fizetett szintén az Atléticónak, akár azt is mondhatjuk, hogy a Chelsea olcsón megússza.

Falcao és Costa ugyanis nagyon hasonló típusú játékos. Egyik sem szélvészgyors, de persze nem is lassú, mindkettő rendkívül erőteljes és gólveszélyes. Még abban is jelentéktelen a különbség közöttük, hogy Falcao tavaly nyáron 27 éves volt, Costa az ősszel lesz 26.

Diego Simeone, a madridiak vezetőedzője már-már gyanúsan megértő, azt hangoztatja, ha úgy hozza a sors, ő nem áll Diego Costa távozásának útjába. Igaz, ami igaz, ha az Atlético mégis meg akarná tartani a honosított brazil csatárt, akkor a tulajdonosoknak alaposan a zsebükbe kellene nyúlni.

Diego Costa madridi fizetése heti 61 000 euró, ami az értékéhez képest rendkívül alacsony. Csak egyetlen példaként: Wayne Rooney a közelmúltban hosszabbította meg a szerződését annak fejében, hogy a fizetését heti 300 000 fontra emelték.

A hírek szerint a Chelsea hajlandó megháromszorozni Diego Costa fizetését, de ne legyünk meglepődve, ha az a szorzó végül akár négyes lesz

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.