A futball istene most a Fradival volt

Egyetértett a két edző, a szerencsésebb csapat nyert, megszakadt az FTC több mint 13 éves rossz újpesti sorozata.

Deák Zsigmond
2014. 04. 04. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I. 23. fordulójának nagy érdeklődéssel várt péntek esti találkozója jó hangulatot, közepes színvonalat és végül szerencsésnek mondható 2-1-es vendéggyőzelmet hozott. Vasziljevics korán megszerezte a hazai vezetést, Gyömbér bő negyedóra múlva közelről egyenlített, majd a legvégén Leonardo egy gyors kontrából betalált, s megszakította a zöld-fehérek 2000 ősze óta tartó, több mint tizenhárom éves győzelem nélküli, Megyeri úti rossz sorozatát.

A derbi után az érintett edzők így értékeltek, először a Ferencváros részéről Thomas Doll: „Kollégámmal a liftben megbeszéltük, mind a két csapat megérdemelte volna az egy pontot, megtett minden tőle telhetőt, boldog vagyok, mert a futball istene most a mi oldalunkon állt. Az első tíz percet átaludtuk, nem figyeltünk a gólnál, aztán többet birtokoltuk a labdát. Figyelnünk kellett a kontrákra a hazaiak gyors játékosai miatt. Tudtuk, aki megszerzi a második gólt, nyer, mi voltunk a szerencsések, s boldogok vagyunk.” Szerb kollégája, Nebojsa Vignjevics viszont érthetően szomorú: „Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak, bár nem érdemeltünk vereséget. Nagyon jól kezdtünk, de 1-1 után visszaálltunk, Leonardót tudtuk semlegesíteni, de a végén egy saját szöglet után hibáztunk. Úgy érzem, a csapat se győzelmet, se vereséget nem érdemelt, sajnos most utóbbi történt velünk.”

A derbi hangulatáról Doll így vallott: „Németországban a Schalke–Dortmund-meccs nagyobb stadionban, több nézővel de hasonló atmoszférájú, az itteni játékosoknak több hasonlóra lenne szüksége. Fantasztikus volt látni a két szurkolótábort, ez a játékosokra is komoly hatással volt.” A szintén edzői pályafutása első magyarországi bajnoki derbijét megélt Vignjevics a hangulatról a következőket mondta: „Nálunk a Partizan–Crvena zvezda-meccs hasonló, a Magyar Kupában már megtapasztaltam a hangulatot. Ilyen közegben jó játszani, bízom benne, a szurkolókkal hazafelé is minden rendben lesz.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.