A kecskeméti a világ idei legnagyobb versenye

34 ország 90 férfi és 72 női versenyzője vesz részt a csütörtöktől hétfőig tartó hazai öttusa-Világkupán.

D.Zs.
2014. 04. 28. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Réczei Géza, a hazai szövetség (MÖSZ) elnöke a hétfői, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: amióta az öttusa bekerült a kiemelt sportágak közé, a korábbinál több lehetőség nyílik arra, hogy új helyszínekre vigyék el. Ez történik a kecskeméti Világkupa esetében is. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emlékeztetett rá, hogy a mostani lesz a negyedik Világkupa az idén, s a legutóbbin, Kínában, Kasza Róbert ezüstérmes lett.
„Mivel a mexikói úgy sikerült, ahogy, a kairóin pedig nem vettünk részt, a Világkupa-döntőbe jutás szempontjából most még fontosabb a pontszerzés, mint egyébként” – mondta a szakvezető, utalva arra, hogy Acapulcóban rendezési hiányosságok miatt félbeszakadt a verseny, Egyiptomból pedig a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt hiányzott a mezőny egy része.

Pálvölgyi jelezte, hogy a Vk után lesz még egy kiemelt felnőtt verseny idehaza, mivel a múlt héten eldőlt, hogy Székesfehérvár adhat otthont július közepén az Európa-bajnokságnak. Molnár Gábor versenyigazgató azt emelte ki, hogy kis mezőnyök jöttek össze eddig a Vk-állomásokon, így a kecskeméti lesz az idei legnagyobb létszámú verseny. A Csengtuban második Kasza bízik benne, hogy sikerül átmenteni hazai pályára az érmes formáját, míg a kínai versenyt arcüreggyulladás miatt kihagyó Marosi Ádám elmondta: mostanra teljesen rendbe jött, a felkészülése pedig jól sikerült. Kiemelte, nemcsak a múlt klasszisai, hanem a maiak eredményei miatt is kötelező a jó szereplés, hiszen a tavalyi Eb-t például egyéniben ő és Földházi Zsófia nyerte, Kasza pedig második lett. Földházi érdeklődésünkre elmondta, hogy Kínában a pisztolya és a céltáblák különböző rendszere űzött vele gonosz tréfát, így lett 10., előtte pedig vashiánnyal küzdött, de ez már a múlté. Az viszont még a jelen, hogy utolsó éves juniorként a korábbi évekhez hasonlóan két korosztályban is meg kell felelnie a magas elvárásoknak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy együttműködési megállapodást kötött a szövetség az SOS Gyermekfaluval, ennek értelmében a MÖSZ a Vk jegybevételéből támogatja az alapítványt. A belépővel – amely 1000 forintba kerül – mind az öt nap versenyeit meg lehet majd tekinteni, de a 14 éven aluliak ingyen juthatnak be a létesítményekbe. A Vk-n csütörtökön a női, pénteken a férfi selejtezőt rendezik, majd szombaton és vasárnap kerül sor a döntőkre, hétfőn pedig a vegyes váltóra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.