A magyar lányok is tudnak kardélre hányni

Márton Anna arany-, László Luca bronzérmet szerzett kardban a junioroknál a plovdivi korosztályos vívó vb-n.

D.Zs.
2014. 04. 09. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint Márton Anna különösebb megerőltetés nélkül jutott el az elődöntőig: a 32-es táblán 15-4-re, 15-9-re és 15-5-re nyerte mérkőzéseit német, orosz és dél-koreai ellenféllel szemben. A fináléért László Lucával kellett asszóznia, aki amerikai, orosz és francia kardozóval szemben sokkal szorosabb ütközetekben, egy-két tusos győzelmekkel jutott el a legjobb négyig. A mostanra már a felnőtt válogatottban is alapembernek számító Márton Anna az elődöntőben is nagyon magabiztos volt, 15-5-re nyert László Luca ellen, majd a döntőben ugyancsak könnyedén 15-8-ra verte az amerikai Sage Palmedót.
A juniorok egyéni versenyében korábban két érmet szereztek a magyarok: a párbajtőröző Bohus Réka ezüstöt, Berta Dániel pedig bronzot nyert.
Előzőleg, a fiatalabbak között, azaz a kadett korosztályban négy dobogós helyezést gyűjtöttek össze a magyarok. A párbajtőröző Esztergályos Patrik győzött, ugyanebben a fegyvernemben Nagy Kinga a második helyen végzett, míg tőrben Pásztor Flóra és párbajtőrben Tóth Gergely harmadik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.