A Real megtalálta a Bayern „eldugott” labdáit

A királyi gárda 18 meccsesre növelte veretlenségi sorozatát a Santiago Bernabeu Stadionban.

NT
2014. 04. 23. 21:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győztes gólt a 19. percben a francia Karim Benzema lőtte, mellyel a BL-ben a királyi gárda 18 meccsesre növelte veretlenségi sorozatát a Santiago Bernabeu Stadionban. A bajorok 2012 októbere óta először kaptak ki idegenben a legrangosabb európai kupasorozatban. A visszavágót jövő kedden rendezik Münchenben.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

Real Madrid (spanyol) – Bayern München (német) 1-0 (1-0)

Gól: Benzema (19.)

A Bayern kezdte jobban a mérkőzést, szinte teljesen eldugta a labdát a madridiak elől. Ugyanakkor hiába játszott hatalmas mezőnyfölényben, igazán komoly helyzeteket nem tudott kialakítani a teljesen betömörülő királyi gárda ellen. Sőt, a hazaiak egy gyors ellentámadás végén megszerezték a vezetést.

A játék ezt követően sem változott, a Real csak elvétve lépte át a félpályát, ezzel együtt a kontrái sokkal veszélyesebbek voltak, így a spanyol csapat akár növelhette volna előnyét, de a sérülése után visszatérő Cristiano Ronaldo, illetve Ángel Di María is célt tévesztett.

A folytatásban valamivel kisebb nyomás nehezedett a madridiakra, de így is nyomasztóan többet birtokolták a labdát a német gárda futballistái. Ennek ellenére a hazaiak támadásai voltak veszélyesebbek. A hajrában Mario Götze előtt adódott egy óriási Bayern-helyzet, Iker Casillas azonban hatalmas bravúrral védett, így a Real Madrid minimális előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót.

A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának első mérkőzésén Madridban nem született gól. A házigazda Atletico 0-0-s döntetlent játszott a Chelsea-vel. A spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone szerint csak a visszavágó után dől el, hogy melyik csapatnak jó eredmény a gól nélküli döntetlen.

– Tudtuk, hogy milyen formációban lép pályára ellenünk a Chelsea, számítottunk rá, hogy a védekezésre fognak koncentrálni, legalábbis az informátorainktól ezt a hírt kaptuk, ami igaznak is bizonyult. Sajnos nem tudtuk feltörni a védelmüket, pedig megvoltak a lehetőségeink. A párharc viszont továbbra is nyitott, és majd meglátjuk a visszavágó után, hogy ez a 0-0 kinek is volt jó eredmény – mondta Diego Simeone. Bővebben >>>

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.