Alcácer polcára kerül a valenciai csoda labdája

A spanyolok az idegenbeli 0–3 után az Európa-liga-negyeddöntő visszavágóján 5–0-ra verték a Baselt.

2014. 04. 11. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs jó éve a 2000-ben és a 2001-ben még BL-döntőt játszó Valenciának, amely három bajnoki bronz után tavaly még ötödikként zárt a Primera Divisiónban, idén viszont csak nyolcadik a tabellán. S még az Európa-liga-indulást érő hatodik helyen álló Real Sociedadtől is elmarad kilenc ponttal. Most a második számú európai kupasorozat negyeddöntőjében is nagy pofont kapott az első mérkőzésen, 3–0-s vereséget szenvedett a Basel vendégeként.

Juan Antonio Pizzi vezetőedző csapatának legutóbbi hazai vergődését, amikor a bajnokságban március 30-án 3–1-re kikapott a kieső helyen álló Getafétől, 28 500-an látták a Mestallában, és csütörtökön az Európa-ligában a stadionba kilátogató 34 ezer fős publikum leginkább önsanyargatásra számíthatott.

Ám az első félidő hajrájában Paco Alcácer (38.) és a chilei Eduardo Vargas (42.) is bevette a svájciak kapuját, fordulás után pedig a 20 éves Alcácer (70.), a klub saját nevelésű játékosa újra betalált, így jöhetett a hosszabbítás. Aminek nem feltétlenül kellett volna jönnie, ha Alcácer a 88. percben nem rontja el a ziccerét. A ráadásban azonban a 113. percben nem hibázott, a 118. percben pedig Juan Bernat végleg megsemmisítette a vendégeket, kialakítva az 5–0-s végeredményt. A krónikához hozzátartozik, hogy a találkozót dirigáló Kassai Viktor a Baselből második sárga lapjával a chilei Marcelo Diazt (101.), majd az argentin Gastón Saurót (105.) is kiállította. S a feszültséget mi sem mutatja jobban, mint hogy a 120 perc leforgása alatt még tizenegyen kaptak sárga lapot, a hazaiaktól hatan.

„Természetesen ez pályafutásom eddigi legszebb éjszakája, de remélem, még sok ilyen lesz! A Basel azt játszotta, amire számítottunk, keményen védekezett, ám az, hogy az első félidő végén két gólt is szereztünk, a szurkolóink pedig fantasztikusan támogattak bennünket, hatalmas erőt adott. A továbbjutásunk közös munka, szeretnék köszönetet mondani minden csapattársamnak, nélkülük nem tudtam volna gólokat lőni. A mérkőzés labdáját eltettem, aláíratom az összes csapattársammal, és ott lesz majd nálam otthon a polcomon” – nyilatkozta a mérkőzés hőse, Paco Alcácer, aki arra a kérdésre, hogy az elődöntőben melyik csapatot szeretné kapni ellenfélként, elnevette magát: „Jó lenne mind a hármat elkerülni!”, de aztán száznyolcvan fokos fordulattal hozzátette: „Jöhet akármelyik.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.