Amorim elmondta, kinek köszönhető a győri fordulat

A győriek világbajnok brazil kézilabdázónője csapatát tartja a hétvégi EHF Final Four favoritjának.

TK
2014. 04. 28. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A pillanatnak élünk, így fontos volt a tizedik magyarkupa-győzelem számunkra. Nagy meccset vívtunk a Fradival a kupadöntőben, élveztem a játékot. Éreztük, hogy a nagy rivális most el akar kapni minket, de jól koncentráltunk és mi domináltuk a meccset. Az FTC folyamatosan fejlődik, erősödött a csapatuk tavalyhoz képest, úgyhogy ez nagy versenyfutás közöttünk. Hogy van-e kedvencem a Fradiból? Vérten Orsival állok kapcsolatban, őt ismerem a csapatukból leginkább. A mi erősségünk az ambiciózus fellépésünk és a folyamatos játékszínvonalunk, ebben a Fradi inkább hullámzik” – mondta el Amorim a DigiSport Reggeli start című műsorában.

A BL-ről jelezte: „A női kézilabdában több a bizonytalanság, mint a férfiaknál, így nehéz kimondani, hogy mi vagyunk a BL Final Four fő esélyesei, mégis talán vállalható: mi vagyunk a favoritok a saját közönségünk előtt, Budapesten nagyon akarunk nyerni. A maximumot fogjuk beleadni. A győri kézilabdában mindenképpen fordulatot hozott Ambros Martín érkezése: minden edző más stílusú, ő kiválóan megértette a játékosokat, nagyon odafigyel a részletekre, remek vezető, aki kitűnően motivál, nem csak egy-egy játékosban hisz, a csapategység mesteri felépítője – ez a győzelmeink titka.”

„Melyik a nagyobb hőstett: bajnokok ligáját nyerni a Győrrel vagy vébét a brazil válogatottban? Nos, mindkettő roppant nehéz volt, klubszinten itt hosszabb ideje próbálkoztunk, mint a brazil válogatottal – talán az EHF-győzelem a nehezebb, mert magasabb a szint és nagyobb a nyomás” – fűzte hozzá.

„Van előnye és hátránya is az EHF Final Four lebonyolítási módjának: biztosan érdekesebb lesz így a közönségnek, számunkra viszont a két meccs két csapat ellen veszélyesebb dolog. Mindhárom csapatra külön haditervet készítünk, nagyon meg akarjuk nyerni a trófeát újra. Az elődöntős dán ellenfél esetében a gyors kontrákra kell figyelni, a hibázások kiküszöbölésére. Vardar vagy Buducsnoszt inkább? Ezen a szinten nincs jó tündér, meg kívánságok, előbb oda kell jutni, s megverni bármelyiket. A balkáni rivális stílusa nem biztos, hogy nehezebb feladvány az északiak játékánál, inkább az agresszívabb fellépésükre kell jobban figyelni. Nyugodtnak kell maradni, nem felülni a provokációknak – kicsit nagyobb kihívás ez, mint a skandinávok” – mondta a brazil légiós.

Amorim beszélt a jövőjéről is: „A riói olimpiáig tart a győri szerződésem, s minden évben meg szeretném nyerni az EHF-t, úgyhogy még három trófeát szeretnék itt addig. És a folytatás? Egyelőre nincs hosszabb távú tervem, benne van az is a pakliban, hogy Győrből vonulok egyszer vissza. Az olimpián mindenesetre brazil színekben világbajnoki címvédőként szintén nyerni szeretnénk, már meg is kezdtük az előkészületeket az újabb aranyért, szurkolótáborunk szépen gyarapszik. Legközelebb nyáron megyek haza Brazíliába, ott leszek a focivébé alatt, de azt csak tévében nézem majd.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.