Anfieldi csúcstalálkozó a Hillsborough árnyékában

A hátralévő öt meccset megnyerni – csak ennyi kell a Liverpool 19. bajnoki címéhez. Mi sem egyszerűbb, nem?

Ch. Gáll András
2014. 04. 13. 3:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brendan Rodgers, az északír mágus 24 éves bajnoki ínséget törne meg idén a Liverpool csapatával. Egyszersmind az első bajnoki címet szerezné meg a Vörösöknek, amióta Premier League az angol pontvadászat neve. Ehhez nem kell más, mint megnyerni a csapat hátralévő öt meccsét, amelyek között van egy Manchester City és egy Chelsea elleni rangadó is.

Csekélység. Viszont az is igaz, hogy Steven Gerrardéknak saját kezükben van a döntés, nem függnek senki mástól.

A magyar idő szerint 14.37-kor kezdődő Liverpool – Manchester City mérkőzésen a vendégeknél minden bizonnyal pályára lép a sérüléséből felgyógyult argentin csatár, Sergio Agüero. Akit Manuel Pellegrini, a City chilei edzője még véletlenül sem cserélne el Luis Suárezzel, a Pool uruguayi centerével – ahogy azt a szombati Mirrorban olvashattuk. Igaz, hogy Rodgers meg Suárezre esküszik, nem is alaptalanul, hiszen rajta kívül egyetlen liverpooli játékos sem szerzett még 29 gólt egyetlen PL-idényben.

Ha minden igaz, mindkét csapat a legerősebb összeállításában áll ki vasárnap, valahogy így:

Az egyetlen kétség Vincent Kompany, a vendégek csapatkapitányának játékát kíséri, a belga védő ugyanis könnyebben megsérült a szombat reggeli edzésen.

A Liverpool kilenc meccset nyert zsinórban, a tizedik behúzásával eldönthetné a bajnoki cím sorsát. Ez a két csapat szerezte a legtöbb gólt, a Pool kilencvenet, a City nyolcvannégyet. „Csak ártana a futballnak, ha a Chelsea nyerné a bajnokságot – jelentette ki a chilei. – A nagy csapatoknak úgy is kell futballozniuk, mint a nagy csapatoknak. A Chelsea nem futballozik úgy. A Liverpool huszonöttel több gólt szerzett náluk, mi tizenkilenccel.”

A mérkőzés két nappal előzi meg az 1989-es hillsborough-i tragédia negyedszázados évfordulóját. Az Anfield Roadon felirat emlékezteti majd a publikumot arra, hogy 96-an meghaltak a Liverpool–Nottingham Forest FA-kupa elődöntőn.

Az őszi Manchester City – Liverpool rangadót 1-0-s vendégvezetésről 2-1-re megnyerte a City.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.