Az MLSZ nem engedi játszani Kabátot

A újpesti csatárnak a fellebbviteli bizottság sem kegyelmezett. Az Újpesti Közéleti Televízió Leonardo egyik mozdulata kapcsán érdeklődik az MLSZ-nél.

GB
2014. 04. 03. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpestfc.hu csütörtök délután írta meg, hogy biztossá vált Kabát Péter távolmaradása a derbitől, miután a fellebbviteli bizottság helybenhagyta a korábbi, kétmérkőzéses eltiltást.

Az Újpesti Közéleti Televízió szintén csütörtökön kérdéssel fordult az MLSZ-hez. Mint írják, az Újpest játékosát egy nem szándékos, ám tényleg csúnya belépő után utólag, videofelvétel alapján tiltották el. Ugyanebben a fordulóban a Kecskemét–Ferencváros mérkőzésen, álló játéknál Leonardo szándékosan megütött egy kecskeméti játékost, ami a felvételen látszik. Az Újpesti Közéleti Televízió munkatársa hangsúlyozza: szeretnének tisztán látni az utólagos, videó alapján kirótt eltiltások új gyakorlatában, ezért kérdezik az MLSZ-t, hogy ha nem látja a bíró, milyen ítélet szükséges – jelen esetben erről van szó –, utólag, a felvétel alapján nem kellett volna-e vizsgálni az esetet, és hasonló módon szankcionálni, mint az újpesti csatár esetében.

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága csütörtökön ülésezik, és dönt az Újpest fellebbezéséről is Kabát ügyében.

Ismert, Kabát Pétert az MLSZ kétmeccses eltiltással sújtotta a diósgyőri Lazar Marjanovicssal szemben elkövetett súlyos szabálytalansága miatt. Az eset azért váltott ki komolyabb visszhangot, mert a videofelvétel megtekintése után tiltották el a futballistát, amire korábban nem volt még példa az NB I-ben. Miután a játékvezető nem vette észre a meccsen az esetet, nem is került be róla semmi a mérkőzés jegyzőkönyvébe, így utólag kellett beleírni a szabálytalanság tényét, másképp az MLSZ sem meszelhette volna el a csatárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.