Babosék meccslabdáról fordítottak Mexikóban

A magyar-fehérorosz duó nagy csatában jutott tovább Monterreyben. Charlestonban Serena Williams rögtön kiesett.

FT
2014. 04. 02. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán legelőrébb, a 108. helyen álló 20 éves honfitársunk párosban címvédő Monterreyben, s érdekesség, hogy tavaly azzal az idén már 43 éves japán Date-Krumm Kimikóval (98.) győzött, aki most egyesben a 2. fordulóban az ellenfele lesz. Babos Tímea a mexikói tornán ezúttal a fehérorosz Olga Govorcovával (96.) alkot egy duót, amely első kiemelt, s a nyitó körben, a 16 között hatalmas csatában gyűrte le a Kristina Mladenovic (90.), Alekszandra Panova (131.) francia-orosz kettőst. (Az ellenfélből Mladenovic igazi páros specialista, tavaly Wimbeldonban vegyes párosban diadalmaskodott.)

Babosék az első szettet 6:3-ra megnyerték, a másodikat 6:4-re elveszítették, így jött a döntő rövidítés. A versenyzőnk honlapján olvasható tudósítás szerint a francia, orosz páros 3-0-ra elhúzott, de szerencsére az előnye gyorsan elolvadt. Ezután sorra jöttek a fogadópontok, s Babos és Govorcova 9-8-nál meccslabdához jutott. Mladenovicék fordítottak, de ők sem tudták eldönteni a találkozót. 11-11 után aztán Babosék ismét pontot szereztek az orosz játékos adogatásánál, és az újabb meccslabdájukat már kihasználták.

„Messze ez volt számomra a legnehezebb első körös meccs ezen a tornán. Örülök, hogy sikerült győzni, élveztem a játékot Olgával” – nyilatkozta a soproni teniszező, aki egyesben hétfőn a hazai közönség előtt szereplő Ximena Hermosót búcsúztatta.

Babosék ellenfele a negyeddöntőben az Asia Muhammad (295.), Allie Will (345.) duó lesz, amely nem ismeretlen versenyzőnk számára; a tavalyi monterreyi elődöntőben japán társával 7:5, 6:4-re nyert a két amerikai játékos ellen.

Eredmények:

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Babos Tímea, Olga Govorcova (magyar, fehérorosz, 1.) – Kristina Mladenovic, Alekszandra Panova (francia, orosz) 6:3, 4:6, 13-11 – döntő rövidítés.

egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Wozniacki (dán, 3.) – Vandeweghe (amerikai) 6:3, 7:6 (7-4)
Boserup (amerikai) – Flipkens (belga, 4.) 6:4, 1:6, 6:2
Rybarikova (szlovák, 6.) – Govorcova (fehérorosz) 6:3, 3:6, 6:2
Puig (Puerto Ricó-i, 8.) – Pucskova (orosz) 6:0, 6:3
Wozniak (kanadai) – Zacarias (mexikói) 3:6, 6:0, 6:1
Kumkhum (thaiföldi) – Jakupovic (szlovén) 7:5, 6:0

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.