Bale csodagóljáért megérte nézni a két Realt

Véres verejtékkel győzött az Atlético, büntetőkkel kerekedett felül a Barca, Baszkföldön nyert a Real Madrid.

Ch. Gáll András
2014. 04. 05. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éllovas Atlético a sérült Diego Costát nélkülözve nyögvenyelősen győzte le 1-0-ra az újonc Villarrealt Raúl Garcíának a 14. percben szöglet után szerzett fejes góljával. A labdát Koke rajzolta Raúl García fejére, akinek fel sem kellett ugrania

A fővárosiakat üldöző Barcelona – úgy látszik – megroggyant attól, hogy egy évre kizárták az átigazolásokból, mert igen vérszegény játékot mutatott. Valójában két tizenegyessel sikerült csak legyőzni 3-1-re a sereghajtó Betist. A két büntetőből a másodikat Messi kihagyta, de a visszapattanó labdát bekotorta Adán hálójába. Messi duplájával befogta a góllövőlista második helyén a 25 gólos, de sérülése miatt nem játszó Diego Costát.

Az éllovasok közül a legbiztosabban a Real Madrid győzött, pedig papíron a legnehezebb ellenfele volt San Sebastianban, ráadásul még az aranylabdás Cristiano Ronaldót is nélkülözni volt kénytelen. De ott volt Gareth Bale, aki olyan gólt lőtt, amilyet ritkán látni. Claudio Bravo, a baszkok kapusa rosszul rúgta ki a labdát a kaputól harminc méterre álló Bale-nek, és a walesi fantasztikus rúgótechnikával, egy érintés után bevágta a jobb alsó sarokba. Ez volt a második gól, az elsőt pedig a mindvégig kifütyült Illarramendi rúgta – őt azért nem kedvelik San Sebastianban, mert a nyáron innen igazolt Madridba. Viszont volt annyira ízlése, hogy nem ünnepelte a gólját.

Primera División, 32. forduló

Atlético Madrid – Villarreal 1-0
G.: Raúl García (14.)

Barcelona–Betis 3-1
G.: Messi (14., 86., az első 11-esből), Figueras (67., öngól), ill. Rubén Castro (69.)

Real Sociedad – Real Madrid 0-4 (0-1)
G.: Illarramendi (45.), Bale (67.), Pepe (85.), Morata (88.)

Rayo Vallecano–Celta Vigo 3-0
G.: Rochina (26.), Bueno (49., 60.)

Az élcsoport: 1. Atlético 79, 2. Barcelona 78, 3. Real Madrid 76.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.