Bale szétfutotta a Barcát, a Realé a Király-kupa

Kevés helyzete akadt a Barcának, villámgyors támadóival szétzilálta ellenfele védelmét a Real Madrid.

Ch. Gáll András
2014. 04. 16. 21:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végül Adriano nem került be a Barcelona kezdő tizenegyébe a Real Madrid ellen a valenciai Mestalla-stadionban, a Király-kupa döntőjének első mérkőzésén. Tata Martino, a katalánok edzője a fiatal Marc Bartra mellett tette le a garast, ő helyettesítette a sérült Piquét.

A kezdés előtt Xavi és Iker Casillas, a két csapatkapitány összeölelkezett (283 válogatottságról beszélünk ), ezzel szent volt a béke. Mint tudjuk, a múltkori Real–Barca bajnoki clásico után beszólogattak egymásnak mindkét oldalról, a válogatott két legendája most ezzel lezárta az ellenségeskedést.

A Madrid csapatában Ronaldo természetesen nem játszott – sérült –, de hamarosan kiderült, Víctor Valdés sokkal jobban hiányzik a Barcának, mint a portugál a Madridnak.

A 11. percben középpályás labdavesztés után indult a madridi kontra, Di María a balösszekötő helyéről nem túl erős lövést küldött kapura, a labda elment Jordi Alba lábai között, és a lustán vetődő Pinto kezét érintve a bal kapufáról a hálóba vágódott. 1-0 a Real javára. Ezt a lövést Valdés simán védte volna, jókora kapushiba volt. (Di María nem lesről indult.)

A 17. percben Neymar és Coentrao dulakodott, végül Neymar és Pepe kapott sárgát

A továbbiakban is a Madrid játszott veszélyesebben, a Barcelona csapatában Messi immár sorozatban a harmadik meccsen észrevehetetlen volt, szemmel láthatóan súlyos a katalánok válsága.

Szünet után is a Madrid kezdett jobban, a 48. percben cselsorozat végén Bale hagyott ki nagy helyzetet. Odaát Messi egy 25 méteres szabadrúgást gyatrán fölé csavart. Bale újból veszélyeztetett, ballal fölé bombázott 18-ról.
A 67. percben szabálytalan gólt szerzett a Madrid, majd az ellentámadásból váratlanul egyenlített a Barca. Messi szögletet ívelt be a bal oldalról, Bartrát üresen hagyták, és a colos centerhalf 10 méterről a bal sarokba fejelt. A labda a kapufáról pattant be, Casillas hiába vetődött. 1-1.

A 86. percben Bartra mindent tönkretett, amit addig felépített. Bale a bal szélen úgy húzott el mellette, hogy közben legalább öt méterre kisodródott az oldalvonalon túlra, majd befelé húzott, és lehetetlen szögből, a tétován kimozduló Pinto mellett a rövid sarokba lőtt. 2-1. Pinto ebben is benne volt.

A 90. percben Neymar még kapufát lőtt, aztán maradt a 2-1, a Real Madridé lett a Király-kupa.
Teljesen megérdemelten.
Carlo Ancelotti megszerezte első trófeáját a Madriddal – eddig egyből egy –, és még megvan a lehetőség a triplázásra.

Király-kupa-döntő

Real Madrid–Barcelona 2-1 (1-0)
Valencia, Mestalla-stadion, 55 ezer néző. Jv.: Mateu Lahoz
G.: Di María (11.), Bale (85.), ill. Bartra (68.)

Real Madrid: Iker Casillas – Carbajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Modric, Isco (Casemiro, 92.)– Di María (Illarramendi, 86.), Benzema (Varane, 90.), Bale.
Barcelona: Pinto – Dani Alves, Bartra (Alexis, 86.), Mascherano, Jordi Alba (Adriano, 46.) – Xavi, Busquets, Fábregas (Pedro, 60.)– Neymar, Messi, Iniesta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.