Barcelona gyászol, elhunyt Messiék előző edzője

Az FC Barcelona bejelentette: pénteken elhunyt Tito Vilanova, a labdarúgócsapat rákkal kezelt extrénere.

BuL
2014. 04. 25. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán labdarúgócsapat vezetőedzőjét daganatos betegséggel kezelték, ezért tavaly nyáron kénytelen volt távozni a kispadról. Tito Vilanova szeptember 17-én lett volna 46 esztendős.

Vilanovát a napokban kórházba szállították, majd sürgősséggel megoperálták állapota rohamos rosszabbodása miatt.

Tito Vilanova a játékos-pályafutása (1988–2001) során a Barcelona B, a Figueres, a Celta Vigo, a Badajoz, a Mallorca, a Lleida, az Elche és a Gramenet sorait erősítette középpályásként, 26 élvonalbeli mérkőzését a Celtában játszotta. Visszavonulása után edzőnek állt, a 2007–2008-as idényben a Barcelona B, majd 2008 és 2012 között – egy rendkívül sikeres, a klubnak 14 trófeát hozó időszakban – a Barcelona első csapatánál dolgozott pályaedzőként Josep Guardiola mellett. Guardiola távozása után ő lett a Barcelona vezetőedzője, amellyel a 2012–13-as szezonban azonnal spanyol bajnoki címet szerzett.

Vilanovánál először 2011 novemberében, amikor még Guardiola másodedzője volt, állapítottak meg rákot. Hátrahagyott két gyermeke közül az egyik jelenleg a Barcelona akadémiáján futballozik.

Vilanova temetéséről később intézkednek.

Közelmúltbéli állapotáról ITT olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.