Benedek Tibor játékvezetőnek áll

Sztárparádé lesz az egyetemi és főiskolai országos vízilabda-bajnokságon, a női válogatott tagjai gáláznak.

FT
2014. 04. 03. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokság különlegessége, hogy a mérkőzéseket a megszokottól eltérő szabályok szerint játsszák, kisebb labdával, kisebb pályán, a hét méteren kívülről szerzett találat kettőt ér, a kiállított játékos egyből visszajöhet, s nincsen támadóidő. Túlzott passzivitás esetén a játékvezető kézfeltartással jelzi a támadás végét, amikor még egy lövésre van lehetőség.

A mind szombaton, mind vasárnap déli tizenkét órakor elrajtoló, összesen kétszáz diákot medencébe szólító mérkőzésdömping játékvezetőiként sportági hírességeket láthat majd a közönség, köztük a férfiválogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, a háromszoros ötkarikás aranyérmes Benedek Tibort, a kétszeres olimpiai első Gergely Istvánt és Fodor Rajmundot, s fújja a sípot az egy-egy olimpián győztes Csapó Gábor, Faragó Tamás, Kenéz György, Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú is.

A bajnokság színfoltjának ígérkezik a Kelet–Nyugat elnevezésű női viadal, amelyen felsőfokú tanulmányaikat végző pólóshölgyek szállnak medencébe Merész András, illetve Faragó Tamás irányításával. Merész Andrásnak, a női válogatott szövetségi kapitányának elmondása szerint a csapatokban helyet kap több olyan játékos is, aki a nemzeti együttes színeiben 2013-ban világbajnoki bronzérmet szerzett, így Menczinger Kata (nyitó képünkön) és Miskolczi Kitti, vagy a 2012-ben olimpiai negyedik és Eb-harmadik, valamint 2013-as Universiade ezüstérmes Csabai Dóra, Gangl Edina és Kisteleki Hanna.

A minden idők egyik legjobb vízilabdázójaként számon tartott Faragó Tamás, aki világ- és Európa-bajnoki cím birtokosa is, az egyik fővédnöke az idei bajnokságnak. Szintén fővédnökséget vállalt az esemény fölött Szél Ágoston professzor, a Semmelweis Egyetem rektora és Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke. A szervezőbizottság elnöki tisztét Merkely Béla professzor, nemzetközi hírű kardiológus, ma is aktív vízilabdázó látja el. A rendezvény megnyitóján Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere mellett Tóth Miklós, a MOB alelnöke is részt vesz.

A részt vevő tizenegy csapat: Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), Szegedi Tudományegyetem (SZTE), Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Semmelweis Egyetem (SE), Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), Pécsi Tudományegyetem (PTE), Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF), Debreceni Egyetem (DE). Tavaly a Corvinus egyetem csapata győzött a BGF gárdája előtt. A kétnapos bajnokság mérkőzései ingyen tekinthetők meg a Nyéki uszodában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.