Berki Smith ellen: London újratöltve Koreában

Olimpiai bajnokunk összecsap a visszatérő nagy riválisával, akit Londonban hajszállal előzött meg lólengésben.

2014. 04. 16. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Korea-kupán nem indulhat akárki: a „beugróhoz” érem kell a londoni olimpiáról vagy a tavalyi, antwerpeni világbajnokságról, s még az aktuális szerenkénti világranglisták első három helyezettjét fogadják a hét végén a Szöultól harminc kilométerre fekvő Incshonban, a Sárga-tenger partján. A viadalon 28 ország versenyzői vesznek rész férfi- és női tornában, valamint ritmikus gimnasztikában. A szerenkénti döntők első öt helyezettje 5000, 2500, 1500, 1000 és 500 dollár díjazásban részesül.

A tavalyi világbajnokság dobogósainak már a részvételért is fizetnek, a vb-címvédők 1000, az ezüst- és bronzérmesek 500 dollárt kapnak. Berki Krisztián ebbe a körbe nem tartozik bele, hiszen Antwerpenben hibázott a selejtezőben, lemaradt a döntőről. Olimpiai bajnokunk idén a cottbusi világkupát megnyerte, Dohában azonban rontott, csak hatodik lett, de a horvát Robert Seligman mögött így is a második helyen áll a világranglistán. S most Szöulban az ellenfelei között ott lesz a brit Louis Smith is, akit a londoni olimpián hajszállal előzött meg: mindketten 16,066 pontot kaptak, ebből a magasabb kiviteli pontszám döntött az UTE versenyzője javára. Smith ekkor még úriemberként viselte a vereséget, később viszont egyre többet hangoztatta, hogy szerinte hatalmas igazságtalanság érte, mert ő érdemelte volna meg az aranyérmet. Az angol versenyző letargiába esve jó ideig az edzőtermek környékére sem ment. Nemrég visszatért, s most London után az első nemzetközi megméretése előtt áll.

„A közönség és a sajtó számára talán sokkal érdekesebb ez a találkozás, mint nekünk, tornászoknak. Én személy szerint örülök, hogy Smith visszatért, mert szeretek vele versenyezni, s biztosan jó formában is van, ha úgy döntött, elindul ezen a versenyen – mondta a Felix Promotion sportmenedzserirodával együttműködő Berki Krisztián az elutazás előtt. – Ami engem illet, jó formában vagyok, s bár a múlt szombati, budapesti versenyen egy kicsit elfáradtam, nem lesz gond a felfrissülés. Jó és színvonalas viadalra számítok, Szöulban ez szinte természetes is, hiszen csak a legjobbak kapnak meghívást.”

Berki Krisztián szombaton a Körcsarnokban megnyerte a szerenkénti országos bajnokságot, a második alkalommal mutatta be a 7,0 kiinduló pontszámú gyakorlatát, amely egészen a leugrásig teljesen hibátlan volt. Az előző napi csapatbajnoksághoz hasonlóan most is a végén rontott, s a szakemberek szerint még be kell versenyeznie a gyakorlatot. A Korea-kupa erre tökéletesen megfelelő lesz.  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.