BL: Kiesett a Barcelona

A címvédő Bayern München a Manchester United, az Atlético Madrid pedig az FC Barcelona legyőzésével jutott be szerdán a labdarúgó-Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

2014. 04. 09. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern – amely a negyeddöntő első felvonásában 1-1-es döntetlent ért el az Old Traffordon – az első perctől kezdve saját kapujukhoz szegezte a Vörös Ördögöket, de az első félidőben nem talált rést a vendégek védelmén. A második játékrészben már többet támadott az angol csapat, és a balhátvéd Patrice Evra elképesztő bombagóljával megszerezte a vezetést. David Moyes együttese azonban nem örülhetett sokáig, ugyanis a középkezdés után a Bayern azonnal egyenlített Mario Mandzukic fejesével. A bajorok ezt követően újra átvették az irányítást, és a 68. percben Thomas Müller góljával vezetéshez jutottak. A találkozó és a továbbjutás a 76. percben dőlt el, ekkor Arjen Robben lőtt a manchesteriek kapujába.

Az Atlético, a Camp Nou stadionban elért 1-1-es döntetlen után most gyakorlatilag húsz perc után eldönthette volna a párharcot: először Koke találta el a kapufát, majd az ötödik percben a vezetést is megszerezte. A hazaiak könnyen növelhették volna előnyüket, de a korábbi Barca-csatár, a világ- és Európa-bajnok David Villa kétszer is a lécet találta el. A fordulást követően néhány perccel Xavi előtt adódott egyenlítési lehetőség, de a 141. BL-mérkőzésén pályára lépő játékmester hibázott. A félidő második részében a katalánok több helyzetet dolgoztak ki, de a madridiak hősiesen védekeztek, és kiharcolták a továbbjutást. Az Atlético – amely több mint négy év után tudta legyőzni saját közönsége előtt a Barcelonát – 1974 után jutott újra a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban.

Bayern München – Manchester United 3-1 (0-0)
gól: Mandzukic (59.), Müller (68.), Robben (76.), illetve Evra (57.)
Továbbjutott: a Bayern München, 4-2-es összesítéssel

Atlético Madrid – FC Barcelona 1-0 (1-0)
gól: Koke (5.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid 2-1-es összesítéssel

Az elődöntő sorsolását pénteken rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.