BL-negyeddöntők: halál ellentétes 2–0-k

Két teljesen más kimenetel, de két 2–0 a Bajnokok Ligája két keddi negyeddöntő-visszavágóján.

BuL
2014. 04. 08. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aranylabdás Cristiano Ronaldót nélkülöző királyi gárda háromgólos előnye ellenére jól kezdett, de a kiharcolt büntetőt Angel Di Maria kihagyta, ezt követően pedig a német gárda feltámadt és Marco Reus két találatával már csak egyetlen gólra került a hosszabbítást eredményező 3–0-tól. A második félidőben a tavaly döntős hazai együttes mindent egy lapra feltéve rohamozott, számos helyzetet kidolgozott, de Iker Casillas bravúrjai és egy ízben a kapufa megmentette a Real Madridot a ráadástól. A két csapat egy évvel ezelőtti, elődöntős párharcát a németek nyerték, így a Real ezúttal visszavágott az akkori kudarcért.

A másik párharcban a Chelsea is hamar egygólosra csökkentette hátrányát André Schürrle találatával. Azonban ezen a meccsen az angolok játékában sokkal kevésbé volt benne az újabb, immár továbbjutást érő gól, mégis nekik jött össze: Demba Ba a 87. percben volt eredményes, így idegenben szerzett góllal már a Chelsea-nek volt megfelelő az állás, amely a meccs végéig már nem is változott. A Chelsea továbbjutása azt jelenti, hogy José Mourinho vezetőedző továbbra sem bukott el soha a BL negyeddöntőjében, ugyanakkor először sikerült valamely együttesének kétgólos hátrányról továbbjutnia.

Az elődöntő sorsolását pénteken délben tartják az európai szövetség svájci központjában, Nyonban.

Chelsea (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 2–0 (1–0)
gól: Schürrle (32.), Ba (87.)
Továbbjutott: a Chelsea 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol) 2–0 (2–0)
gól: Reus (24., 37.)
Továbbjutott: a Real Madrid 3–2-es összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.