Bosszút állhatnak a horvátok a Veszprémen?

A Croatia Zagreb a Veszprémet átkozta saját kudarcáért; most horvát bírók fújják a Veszprém BL-negyeddöntőjét.

Ch. Gáll András
2014. 04. 16. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zágrábi panaszáradat hallatán abban reménykedtünk, hogy a déli szomszéd gerjedelmei csitulnak, és bíztunk benne, hogy a kontinentális szövetség, az EHF illetékesei, elkerülendő bármiféle viszontintézkedés leghaloványabb esélyét is, nem delegálnak horvát játékvezetőket a Veszprém idei BL-összecsapásaira. Nos, mondhatnánk, csalódtunk, de az igazság az, hogy nem lepődtünk meg különösebben.

A szombati PSG Handball–MKB-MVM Veszprém találkozót a Matija Gubica, Boris Milosevic duó dirigálja. Szó se róla, tapasztalt kettős, 2011-ben, Brazíliában ők fújták a norvég–francia finálét, férfi BL- és női olimpiai elődöntőig jutottak, a tavalyi Győr–Larvik női BL-döntőről igazán kellemes emlékeket őrzünk róluk, az idén januári, dániai férfi Eb magyar–osztrák meccséről már kevésbé, bár nem ők tehettek róla, hogy fiaink 25-24-re kikaptak.

Párizsban roppant nagy súly nehezedik majd a horvátokra, hiszen a katari pénzből összevásárolt sztárcsapat, a PSG bizonyára mindent megtesz a Final Fourba kerülésért, és a kontinentális szövetség, valamint a kölni rendezők számára sem tűnne rossz konstellációnak, ha az elit négyesben két német gárda mellett Barcelona és Párizs emblematikus alakulata szerepelhetne.

A veszprémieknek persze nem efféle hipotézisekre kell koncentrálniuk, hanem arra, hogy ne úgy működjön a védekezésük, mint a nyolcaddöntőben, Plockban, hanem minimum úgy, mint a Magyar Kupa vasárnapi fináléjában, a Szeged ellen.

Narcisse, Mikkel Hansen, Abalo szintű klasszisokat kell ugyanis hatástalanítani; épp elég belőlük felkészülni, Gubica és Milosevic sporttárs semmiképpen sem lőhet gólokat. Sőt, remélhetőleg lövetni sem szándékoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.