Bukott bajor elemi iskolások a Real-tanodában

Az utóbbi évek óriási futballszenzációja, hogy a Real Madrid az Allianz Arenában kitömte a BL-címvédő Bayernt.

Ch. Gáll András
2014. 04. 29. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A madridi 1-0 után nyíltnak tűnt a két BL-elődöntő közül a „fajsúlyosabb”, a Bayern–Real Madrid visszavágója, de a vendégek bő félóra alatt padlóra küldték a tavalyi önmagára nyomaiban sem emlékeztető címvédőt. Így a BL átka tovább él: még egyetlen csapatnak sem sikerült megvédenie címét a trófea 22 éves történetében.

A bajoroknál Javi Martínez mégsem került be a kezdőtizenegybe, miként Götze sem, Lahm kiszorította a jobbhátvéd helyéről az első meccsen betliző Rafinhát, s Kroos és Schweinsteiger volt a két védekező középpályás, s Thomas Müller is befért. Carlo Ancelotti gálatizenegyét küldte pályára.

A 16. és a 18. percben olyan gólokat kapott a Bayern, amilyenekre nem számított: nem kontrából, hanem rögzített játékhelyzetből. Mindkettőt Sergio Ramos fejelte, az elsőt Modric jobb oldali szögletéből, a másikat Di María szabadrúgása után.

Aztán amikor a Bayern rákészült a szögletekre, jött egy tőről metszett Real-kontra: Benzema, Bale, Ronaldo volt a labda útja, utóbbi bevarrta a jobb alsóba tizenötödik gólját a mostani BL-sorozatban. Tíz meccs, tizenöt gól, világrekord. Az eddigit tizennéggyel Altafini, Messi és Van Nistelrooy tartotta 14 góllal.

Ebben a pillanatban már öt gólt kellett volna rúgnia a Bayernnek a továbbjutáshoz, de hol volt az az egy? Még helyzetük sem akadt a bajoroknak A vendégek hangulatát csak a Xabi Alonsónak kiosztott sárga lap rontotta, a középpályás nem léphet pályára a lisszaboni döntőben. A 90. percben Ronaldo még rúgott egy okos, lapos szabadrúgásgólt, ezzel a mostani BL-szezonban 16-ra emelkedett a góljai száma.

Talán nem elhamarkodott az ítélet: Pep Guardiolának egy év alatt sikerült tönkretennie Jupp Heynckes remekművét. Ez a 0-4 volt a katalán edzői pályafutásának legsúlyosabb veresége.

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó mérkőzés:

Bayern München – Real Madrid 0-4 (0-3), 5-0-s összesítéssel a Real Madrid a döntős
G.: Sergio Ramos (16., 18.), C. Ronaldo (34., 90.)

Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Kroos, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller (Pizarro, 72.), Ribéry (Götze, 72.) – Mandzukic (J. Martínez, 46.).
Real Madrid: Iker Casillas – Carbajal, Pepe, Sergio Ramos (Varane, 75.), Coentrao – Xabi Alonso, Modric, Di María (Casemiro, 84.) – Bale, Benzema (Isco, 80.), C. Ronaldo.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.