Büntetés: több sztárcsapat is bukhatja a BL-t

A Manchester City és a Paris Saint-Germain is bűnhődhet.

LM
2014. 04. 15. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telegraph című napilap honlapján olvasható cikk szerint a két sztárklub megsértette az UEFA pénzügyi fair play szabályzatát, ennek következtében az is elképzelhető, hogy mindkét egyesületet kizárják az átigazolásokból, vagy súlyos pénzbírságot kapnak.

A lap beszámolója szerint az UEFA illetékes bizottsága kedden vagy szerdán hozhat döntést az ügyben, amelyben kevesebb mint 20 klub lehet érintett. Az UEFA pénzügyi fair play szabályzatának az a lényege, hogy az egyesületek ne költsenek többet a bevételüknél.

Legutóbb a Barcelona került bajba a sztárcsapatok közül, ugyanakkor a katalánokat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) találta meg, mikor két átigazolási időszakra, azaz egy évre kizárta az egyesületet a hazai és nemzetközi átigazolásokból.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.