Carlo Ancelotti tökéletes mérkőzésről beszél

Tizenharmadszor jutott be a Bajnok Ligája (BEK) döntőjébe Real Madrid a Bayern München elleni 4-0-ás sikerrel.

Ch. Gáll András
2014. 04. 29. 22:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tökéletes mérkőzést játszottunk, ez a nagyszerű csapat olykor még engem is meglep. Feltérképeztük a Bayernt, tudtuk, hogy a pontrúgásoknál sebezhető a védelmük, főleg a távolabbi kapufánál. És be is jött...”, nyilatkozta Ancelotti, a Real Madrid edzője a meccs után. „Nem lep meg az eredmény, a játékosaim abszolúte megérdemelték.”

Ancelotti kiemelte a támadó trió hatékonyságát. „Bennük van az a mentalitás, hogy egymásért dolgoznak. Gareth bale ma feláldozta magát a csapatért, a többiek csillogtak, ő robotolt.”

„Engem nem érdekelnek a statisztikák, a sorozatok, hogy a Real Madrid tíz meccsből kilencet elveszített Münchenben. Én már győztem itt, úgyhogy nem féltem semmitől.”, hangsúlyozta a mester, majd hozzátette: „Csak az a fontos, hogy 12 év után újra BL-döntőben van a Real Madrid.”

Az edző tovább elemezte a csapat játékát:„Remek menetelés kellős közepén vagyunk, csupán egyetlen gyengébb meccsünk volt, a Dortmund elleni visszavágó. Fantasztikus a csapat teljesítménye. Xabi Alonso sárga lapját és eltiltását nagyon sajnáljuk, érte is fogunk játszani a lisszaboni döntőben.”

A Bild honlapjának címe: „A Real megalázta a Bayernt” És a La Gazzetta dello Sporté: „Ancelotti megalázta Guardiolát”

Pep Guardiola, a Bayern edzője: „Ért már néhány csapás az életben, ez az egyik legsúlyosabb. Két gólt kaptunk rögzített játékhelyzetből. (Valójában hármat – a szerk.) Rosszul játszottunk, ez a vereség egyetlen oka. A két meccsen jóformán nem is akadt helyzetünk. Ismétlem: rosszul játszottunk.”

Arjen Robben, a tavalyi döntő hőse: „Talán jobb is így, hogy nagyon kikaptunk. Ha úgy esünk ki, hogy 2-1-re győzünk, sokkal fájóbb lett volna...”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.