Címvédésre készülnek a magyar világbajnokok

Az olimpián is szereplő curling hazai hősei, Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt Skóciában juthatnak újra trónra.

D.Zs.
2014. 04. 16. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bő egy hét múlva már meccset játszotok a vb-n. Hogy sikerült a felkészülés, és mi van még hátra a rajtig?
Kiss: – Jól sikerült a felkészülés, már csak egy edzőmeccs van hátra. Ezen kívül mindketten tréningezünk a saját férfi és női gárdánkkal, valamint a vegyes csapattal.

– Mennyiben lesz más címvédőként játszani a vb-n?
Palancsa: – Teljesen más lesz az idei vb, címvédőként biztos sokkal nehezebb lesz játszani. Az ellenfelek is nagyobb hangsúlyt fognak fektetni ránk, valamint magunkkal szemben is nagyobb az elvárás.

– Tavaly egy vereségetek volt, Svájctól, illetve két szoros meccsetek, az egyik Oroszország, a másik, a döntő Svédország ellen. Most egyik országból sem a tavalyi páros lesz ott a vb-n. Ez könnyebbség, vagy épp nehezítő körülmény, hiszen őket nem ismeritek?
Palancsa: – Mindenképp nehezebb lesz úgy erős ellenfelekkel játszani, hogy nem ismerjük őket, de közülük csak az oroszokkal vagyunk egy csoportban, és először az alapszakaszra kell koncentrálni.

– Kik lesznek a legnehezebb ellenfelek?
Kiss: – Az orosz és az osztrák meccs lesz nehezebb a csoportkörben, de bármelyik csapat okozhat meglepetést, hiszen sok új páros vesz részt idén a vb-n.

– Milyen eredménnyel lennétek elégedettek a vb után?
Kiss: – Éremmel, de leginkább az arannyal.
Palancsa: – Éremmel szeretnénk hazajönni, a címvédés fenomenális lenne!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.