Cristiano Ronaldo újabb csúcsot hódított meg

A Real Madridnál gyakorlatilag már előre néztek Ronaldo cseréjénél, a dortmundiak önbizalomhiánnyal küzdöttek.

Deák Zsigmond
2014. 04. 03. 2:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaza volt Carlo Ancelottinak, a Real Madrid vezetőedzőjének, aki még az első negyeddöntős meccs előtt azt mondta, a saját szurkolói által kritizált Cristiano Ronaldo nem felejti a neki címzett füttyszót, de ez nincs hatással a mentalitására. A portugál szupersztár mindig ott akar lenni a pályán, hogy újra és újra bizonyíthasson, ahogy azt tette a Dortmund ellen is. Az előző idény során az elődöntőben épp a Borussia tréfálta meg a királyi gárdát, amely szerdán este a Bale, Isco és természetesen Cristiano Ronaldo góljával kivívott 3-0-s győzelemmel nemes bosszút állt.

Utóbbi immár 14 találatnál jár a sorozatban, ezzel beállította José Altafini 1962–63-as és Lionel Messi 2011–12-es BEK/BL-gólcsúcsát. Nagy különbség, hogy a Milan brazil–olasz klasszisa a végső diadalig jutott ezáltal, az argentin fenomén viszont két éve csak a négy közé került a Barcelonával. A Real és Ronaldo számára természetesen előbbi variáció az etalon, ezért is cserélte le Ancelotti legjobb játékosát a 80. percben, hogy az pihentethesse sajgó térdét. A hírek szerint nincs nagy baj, de fő az egészség

Az itáliai szakember elégedetten értékelt: „Nagyszerű volt a csapat hozzáállása és teljesítménye, ami az eredményben is megmutatkozott. Hatékonyan sikerült lelassítanunk a játékot és ezzel kiküszöbölnünk a veszélyes dortmundi kontrákat. Védelmünk főképp az első félidőben állt a feladata magaslatán, szünet után már voltak nehéz pillanataink.” Német kollégája, Jürgen Klopp természetesen szomorúbb szemszögből látta az összecsapást: „Gyakorlatilag két gólpasszt adtunk a Realnak, ami ezen a szinten megengedhetetlen hiba. Persze a világ egyik legjobb futballcsapatával találkoztunk, de ettől még hatékonyabbnak és egységesebbnek kellett volna lennünk.”

Nagyon úgy néz ki, jövő kedden már késő lesz, a Dortmund ebben az idényben szertelenebb, mint tavaly. A Real viszont épp ellenkezőleg, s gyakorlatilag készülhet az elődöntőre. No meg a spanyol bajnoki aranyért folyó hármas versenyfutás véghajrájára és a Király-kupa április 16-i, Barcelona elleni fináléjára. Izzanak a vasak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.