Diego Costa lábát adta az Atlético győzelméért

Nem teszi meg azt a szívességet riválisainak az Atlético Madrid, hogy hibázik – Getaféból hozta el a 3 pontot.

Ch. Gáll András
2014. 04. 13. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sevillai derbit megnyerte a Sevilla, és ezzel már ötödik, sőt még a BL-indulást jelentő negyedik helyre is van esélye. A Betis gyakorlatilag kiesett.

Az éllovas Atlético tulajdonképpen magabiztosan hozta el a három pontot Madrid külvárosából. Az uruguayi válogatott középhátvédje, Diego Godín fejelte az első gólt, majd a 68. percben tizenegyeshez jutottak a piros-fehérek, de Diego Costa bal sarokra tartó lövését Jordi Codina kapus kifogta. A 84. percben aztán javított Costa, szinte berepült egy jobb oldali beadásra, és a hálóba kotorta a labdát, csak közben teljes gázzal nekicsapta a bal sípcsontját a kapufának. Rendesen vérzett, hordágyon vitték le a gólvágót, de később kiderült, hogy a sérülés nem olyan súlyos, csak felületi sebről van szó.

Mindenesetre az Atletí hárompontosra növelte előnyét a táblázat élén.

Primera División, 33. forduló

Betis – Sevilla 0-2
G.: Gameiro (30., tizenegyesből, 81.)

Valencia – Elche 2-1
G.: Piatti (21.), Dani Parejo (61.), ill. Coro (28.)

Getafe – Atlético Madrid 0-2
G.: Godín (40.), Diego Costa (84.)

Az élcsoport: 1. Atlético Madrid 82 pont, 2. Real Madrid 79, 3. Barcelona 78

Diego Costa sérülése joggal aggasztotta az Atlético szurkolóit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.