Dobogón a Haladás, kiizzadta a 2-1-et a Győr

A Haladás 2–0-ra verte a Bp. Honvédot az NB I 24. fordulójában. A Győr a 93. percben nyert a Kecskemét ellen.

KG
2014. 04. 13. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak sorozatban harmadik sikerüket aratták, a fővárosiak pedig egymás után harmadik vereségüket szenvedték el.

A Haladás az első perctől kezdve támadólag lépett fel, számos helyzetet alakított ki a vendégek kapuja előtt, a szünetig szerzett egygólos előnye a kispestiekre nézve volt hízelgő. A folytatásban sem változott a játék képe, a szombathelyiek nagy fölényben futballoztak, Hrepka pedig második találatával végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A címvédő Győri ETO FC hazai pályán Varga Roland 93. percben szerzett góljával 2–1-re nyert a Kecskemét ellen a forduló zárómérkőzésén. Horváth Ferenc csapata ezzel kihasználta a listavezető Debrecen szombati vereségét, és ötpontosra csökkentette hátrányát. A Győr mérlege továbbra is százszázalékos hazai pályán a Kecskemét ellen az NB I-ben: saját közönsége előtt ez volt története hatodik győzelme a lila-fehérekkel szemben.

Az első félidőben a hazaiak számos nagy lehetőséget dolgoztak ki, ennek ellenére csak a kecskemétieknek sikerült a kapuba találniuk, Gréczi szép egyéni megmozdulást követően passzolt a hálóba. A fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna a Győr, de Rudolf kiváló átadását Varga Roland a kapu mellé lőtte. A kontrákra berendezkedő vendégek magabiztosan tartották előnyüket, amelyet könnyen növelhettek volna, de Simon András nagy helyzetben Kamenárba lőtt. A győriek ezt követően tovább rohamoztak, majd Marek Strestík találatával a 65. percben egyenlítettek. A hajrára teljesen beszorult a Kecskemét, meg is voltak a lehetőségei a hazaiaknak, de egészen a 93. percig úgy tűnt, hogy az eredmény már nem változik, az utolsó pillanatban aztán Varga Roland eldöntötte a három pont sorsát.

Szombathelyi Haladás – Budapest Honvéd 2–0 (1–0)

Szombathely, 3000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Hrepka (24., 54.)
sárga lap: Guzmics (26.), Bosnjak (49.), illetve Daud (29.), Job (49.), Bonazzoli (65.), Vernes (87.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Nagy I G., Simon Á., Radó, Iszlai (Németh M., 90.), Halmosi (Medgyes, 74.) – Hrepka (Schimmer, 82.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Baráth (Job, a szünetben), Lovric, Ignjatovic, Alcibiade – Zivanovic, Hidi, Vécsei – Daud (Nagy G., 60.), Lupoli, Bonazzoli (Vernes, 68.)

Győri ETO FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2–1 (0–1)

Győr, 2200 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Strestík (65.), Varga Rol. (93.), illetve Gréczi (9.)
sárga lap: Rudolf (52.), Svec (54.), Kalmár (85.), illetve Gréczi (23.), Forró (27.), Karan (51.), Szécsi (52.), Eninful (79.)

Győri ETO FC: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Dinjar - Trajkovic (Andric, 70.), Kronaveter (Kalmár, 55.), Kamber - Strestík (Burgos, 81.), Rudolf, Varga Rol.

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano: Poleksic - Póti, Karan, Varga Rób., Forró - Savic (Balázs Zs., 67.), Gréczi (Nagy P., 89.), Eninful, Vukasovic, Szécsi - Simon A. (Bebeto, 75.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.