Egy bősi harcos, aki Mike Tysontól kapta az övét

A budapesti MAX2014 harcművészeti expó egyik sztárvendége, Buchinger Iván az M–1 Challenge sorozatban is a vb-címre tör.

FT
2014. 04. 24. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bősi születésű Buchinger Iván, az első MAX2014 Harcművész és Küzdősport Expo egyik sztárvendége idén szervezetet váltott, a Cage Warriors FC könnyűsúlyú világbajnoki övéről lemondva úgy döntött, megkezdi küzdelmeket az oroszok által alapított szervezetben, az M–1 Globalnál. Már be is mutatkozott: április 4-én a három éve veretlen Szergej Goljajevet győzte le földharcban, hátsó fojtással. Goljajev nem volt ismeretlen Buchinger számára, az eddigi négy vereségből az egyiket éppen tőle szenvedte el, így aztán volt miért törlesztenie könnyűsúlyú honfitársunknak, aki a csúcsokat szeretné ostromolni az M–1 Globalban is. Nem titkolt célja ugyanis, hogy az M–1 Challenge sorozatban is megnyerje a világbajnoki övet.

Az első, orenburgi M–1-gálájáról természetesen szuperlatívuszokban beszélt a sportoló, aki olyan legendás harcosokkal találkozhatott, mint az oroszok nehézsúlyú MMA-világbajnoka, Fjodor Vlagyimirovics Jemeljanyenko, az amerikaiak sztárja, Jeff Monson és az ökölvívás fenegyereke, Roy Jones Jr. A 28 éves Buchinger Ivánnak egyébként már korábban is akadt dolga bokszolóval: a prágai Heroes Gate-en hétezer néző előtt megnyert első világbajnoki övét nem más, mint Mike Tyson csatolta a derekára.

A SYMA-csarnokban az előadások mellett megrendezik a Totaldamage Cage Grappling 2014 versenyt, amelyet a Global Grappling szabályrendszere szerint, ketrecben bonyolítanak le – vagyis nemcsak szavakban osztják majd a pofonokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.