Egyhangúlag választották újra Lázár Vilmost

A kettesfogathajtóként kilencszeres világbajnok sportolót ellenjelölt nélkül választották meg.

TK
2014. 04. 25. 22:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kettesfogathajtóként kilencszeres világbajnok sportolót ellenjelölt nélkül választották meg, a megbízatása négy évre szól.

„Bátran kell mernünk változtatni. A mai modern világ, a piac igényei szerint kell átalakítanunk, modernizálnunk lovassportunk minden szeletét. A hatékonyabb stratégiai gondolkodásra képes embereket keressük és várjuk. A mérce a nemzetközi színvonal” – mondta Lázár Vilmos, aki hangsúlyozta, a szövetségnek nem a lovassport működtetése, hanem az ehhez szükséges igényes szakmai és gazdasági környezet, a feltételek kialakítása a feladata.

Lázár Vilmos arról is beszélt, hogy a szövetségnek összességében egy hatékonnyá, versenyképessé tehető, jó irányba mutató, modern programja van, melynek majd minden területén történt valami, ám a tempó szerinte lassú, azon gyorsítani kell. Hozzátette, a gyorsítás különösen a fiatalok nevelésében, az iskolai lovasoktatás bevezetésében elodázhatatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.