Egyszerre két célvonalhoz is közelít a Juventus

Az Európa-liga negyeddöntőjének mai visszavágóján a Zebrák kényelmes helyzetben várják a Lyont.

2014. 04. 10. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha már a BL-ben a csoportkörben kiestek, a Zebrák jobb híján a második számú kupasorozatot mindenképpen megnyernék majd hazai pályán, de egyelőre ma az elődöntőbe kellene bejutniuk. Ez persze rutinfeladatnak tűnik azután, hogy a legjobb nyolc között az első felvonáson Lyonban a 85. percben előrekeveredő Leonardo Bonucci találatával 1-0-ra nyertek. A Serie A-ban nyolc pont előnnyel vezető torinóiak az Európa-ligában játszott öt meccsükön mindössze egy gólt kaptak, a Trabzonsport kétszer 2-0-ra verték, a Fiorentinán a hazai 1-1 után idegenbeli 1-0-val jutottak túl, s több mint valószínű, hogy az egykor szebb napokat látott Lyon sem akadály a számukra.

„Meg akarjuk nyerni a bajnokságot és az Európa-ligát is, mindkét fronton egyre közelebb vagyunk a célvonalhoz, ami feldob bennünket” – mondja Giorgio Chiellini a Juve védősorából.

Az Európa-liga negyeddöntőjében az első összecsapások után kényelmes helyzetben van a Benfica és a Basel is, előbbi idegenben verte 1-0-ra az AZ Alkmaart, utóbbi pedig hazai pályán 3-0-ra kiütötte a Valenciát. A spanyolországi visszavágón – amelyen Kassai Viktor fújja a sípot – a Basel számára az is motivációs tényező, hogy továbbjutásával az UEFA ranglistáján Svájc Dániát és Belgiumot megelőzve minden bizonnyal feljönne a 12. helyre, ami 2015-től automatikus BL-indulást jelentene az ország bajnokának. Ám akár a 13. hely is ezt eredményezhetné. A négy párharc közül a Sevilla–Porto meccs ígéri a legtöbb izgalmat, a házigazda egygólos hátránya nem tűnik ledolgozhatatlannak, de persze a portugálok is Torinóba készülnek.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók, ma műsor:

Juventus – Lyon (Tv: Story 4) 21.05 (az első mérkőzésen: 1-0)
Benfica – AZ Alkmaar (Digisport 2) 21.05 (1-0)
Valencia – Basel 21.05 (0-3)
Sevilla – Porto (Digisport 1) 21.05 (0-1).


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.