El ne tévedjen a Normafánál!

Tájékozódási versenyt rendeznek az Országos Nordic Walking Program keretén belül. Egyéniben és csapatban is lehet indulni.

FT
2014. 04. 01. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bárki részt vehet a programban, a kiírásban egyetlen kitétel szerepel, hogy minden kategóriában legalább egy főnek nordic walking botot használva kell megtennie a távot. Akinek nincs botja, annak a helyszínen biztosítanak a szervezők.

A nordic walking lényege, hogy egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit. A botok használata révén hosszabbakat lépünk úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak, az edzések pedig intenzitásuk szerint lehetnek lassabb tempójú zsírégető edzések, vagy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzések.

Géczi Anikó, az egyik legnevesebb magyar nordicoktató szerint mára már a kezdőlépésekből egy új mozgásforma (sportág) alakult ki, amely ezreket mozgat meg az országban. „Mindenki hallott már a nordic walking sokoldalú pozitív hatásáról. Nagyon sokan kipróbálták és még a mai napig is rendszeresen csinálják. Nagy köszönet jár a kitartó instruktoroknak, akik mindent megtesznek azért, hogy még többen megszeressék, beiktassák napi életükbe ezt a mozgást. A nordic walking nem az egészséges versenysportolók mozgásformája, hanem azoké, akik a versenysportot figyelemmel kísérik – azaz a tömegsportolóké –, illetve ahogyan mi tartjuk: a nordic walking mindenki sportja!” – mondja Géczi Anikó.

A nevezéssel kapcsolatos információk megtalálhatók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.