Előbb szabadulhat a bundabotrány fővádlottja

Öt és fél évről öt esztendőre csökkentették Ante Sapina büntetését.

BL
2014. 04. 14. 20:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság a 2011-ben elmarasztalt Sapina fellebbezése miatt tárgyalta újra az ügyet, amelyben hétfőn arra hivatkozva enyhítette az eredeti ítéletet, hogy a vádlott együttműködött a hatóságokkal. A hozzá hasonlóan 5,5 éves börtönre ítélt honfitárs, Marijo Cvrtak büntetését szintén hat hónappal csökkentették.

Sapina az eljárás során elismerte, hogy 2008-ban és 2009-ben több mint 20 mérkőzést – köztük Európa Liga- és vb-selejtezős találkozókat – manipulált. A vesztegetések nyomán több mint 2,3 millió euró nyereségre tett szert.

Ante Sapina egyébként már a német futballbíró, Robert Hoyzer 2005-ös bundabotrányában is érintett volt, akkor két év 11 hónap börtönbüntetést kapott.

Magyarországon kedden kezdődik egy újabb bundaügy tárgyalása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.