Erdei utolsó kesztyűje hatalmas összegért kelt el

A befolyt egymillió forintot a bokszklasszis jótékonysági célokra fordítja, rászoruló gyermekeknek szánja.

Deák
2014. 04. 24. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Men’s Health magazin oldalán hirdették meg az árverést, s az online aukció után szerdán dőlt el, hogy kié lesz Erdei Zsolt, minden idők legeredményesebb magyar hivatásos ökölvívója, a két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Erdei Zsolt március 8-ai kecskeméti búcsúmeccsén viselt bokszkesztyűje.

A sportszer végül az energiaital-gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tulajdonába került, melyet a cég szóvivője, Tóth Eszter Anna PR-menedzser vett át. A cég egymillió forintért vásárolta meg a kesztyűpárt, ami azt is jelenti, hogy – Zsolt felajánlásának köszönhetően – a teljes összeg a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom kasszájába kerül, hogy abból élelmiszercsomagokat vásároljanak gyermekeknek. „A Hell számára – hiszen Zsolt utolsó profi mérkőzését is támogattuk – nem volt kérdés, hogy a jótékony célokat szolgáló ügy mellé álljon. A vállalkozás központja Miskolcon, illetve Szikszón, az ország egyik leghátrányosabb térségében van, így naponta találkozunk nehéz sorsú családokkal. Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen kiváló, és minden gyermek számára példaként szolgáló sportember, Erdei Zsolt személyén keresztül tudunk segíteni ezzel az összeggel!” – mondta el a Hell képviselője.

A sajtótájékoztatón jelen volt és beszédet mondott mások mellett Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára („civilben” szintén harcművész) is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.