Falnak ütközött a Barcelona

Diego Costa megsérült, de a másik Diego bombagólt vágott. A katalánok Neymar révén egyenlítettek az Atlético ellen.

2014. 04. 02. 0:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viszonylag hamar mindkét csapat elvesztette egy emberét. A Barcából Piqué a 12. percben kért cserét, mert egy légi ütközet után a hátára esve beütötte magát. A vendégek ásza, Diego Costa is hamar megsérült, így is megpróbálta folytatni a játékot, de a 30. percben csak lejött a pályáról. Ki gondolta volna akkor, hogy ez volt a nyerő csere. A helyette beállt Diego ugyanis bombagólt rúgott az 56. percben, aminek az értékéből az sem von le semmit, hogy Pinto kapus öregurasan (hiába, már 38 éves...) vetődött a labda felé.

Az addig kissé nehézkes katalán gárda a hajrára felpörgött, ismét Iniesta volt a csapat esze, aki kiváló labdát készített le Neymarnak, s később maga is gólt szerezhetett volna, ha Courtois nem véd bravúrral.

Összességében nem volt meggyőző a Barcelona, az edzője mégis lelkendezett.

Gerardo Martino (Barcelona): „Büszke vagyok arra, ahogy  játszottunk. Ha így folytatjuk, jó esélyünk van a sikerre. Minden mérkőzésen az a célunk, hogy nyerjünk, ugyanez lesz a feladatunk Madridban is. Az Atlético gólja után a csapat a legjobbját nyújtotta. Úgy általában a második félidőben jól járattuk a labdát. Szép támadásaink és szép lövéseink voltak. Nagy sebességgel, s csapatként játszottunk. A párharc kiegyensúlyozott, most meg nem tudnám mondani, számít-e, hogy a második mérkőzést idegenben vívjuk.”

Diego Simeone (Atlético Madrid): „Nagyon örülök Diego góljának, szüksége volt rá. Nagyon fontos pillanatban lépett pályára. Mostantól meggyőződésem, egészen az idény végéig kulcsemberünk lesz. Diego Costa nem akart lejönni, de aztán belátta, nem tehet mást. Még nem tudom, mennyire súlyos a sérülése. Nagyszerű ellenféllel játszottunk. Csupa szívvel, nagy boldogság a számomra, hogy ilyen kiváló csapatokkal szemben is megálljuk a helyünket.Taktikailag gyönyörű játék volt. Mindkét csapat hű maradt a stílusához, s kiválóan futballozott. A visszavágón szárnyalni fogunk.”

FC Barcelona (spanyol) – Atlético Madrid (spanyol) 1-1 (0-0)
Gól: Neymar (71.), illetve Diego (56.)

Manchester United (angol) – Bayern München (német) 1-1 (0-0)
Gól: Vidics (58.), illetve Schweinsteiger (66.)
Kiállítva: Schweinsteiger (90.)

Szerdán játsszák (előzetesünket itt olvashatja):
Paris Saint-Germain (francia) – Chelsea (angol) 20.45
Real Madrid (spanyol) – Borussia Dortmund (német) 20.45

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.