Fehérvár: nagy kalandok északon

Kilenc évvel első, és mindmáig utolsó kontinentális diadala után, ismét az EHF-kupában igyekszik a fináléba a Fehérvár.

Ch. Gáll András
2014. 04. 05. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntő felé vezető úton eddig vitathatatlanul a Vác elleni magyar belharc bizonyult a legkeményebb feladatnak, hiszen a legjobb 32 között a fehérváriak elgázolták az izlandi Framot, a 16 között meggyötörték egymást a Váccal – végül összesítésben két góllal léptek tovább –, a nyolc között kettős győzelemmel, tízgólos differenciával söpörték el a kolozsvári Jolidont, és a fináléba kerülésért az Esbjerg sem tűnt leküzdhetetlen akadálynak. A norvég olimpiai bajnok kapus, Grimsbo és a svéd Ahlm mellett jobbára átlagos képességű skandináv kézilabdázókat felvonultató egylet a dán alapszakasz negyedik helyén zárt, és ennél előrébb a jelek szerint az EHF-kupában sem fog.

Az elődöntő első felvonásán ugyanis a Fehérvár KC idegenben is 25-24-es előnyt szerzett. Az északiak remekül, 6-2-vel kezdtek, de szünetben már a magyaroknál volt az előny (14-13-ra), és mivel maradt az egygólos követési távolság, a jövő szombati visszavágót roppant kedvező pozícióból kezdi saját csarnokában a Fehérvár.

Team Esbjerg – Fehérvár KC 24–25 (13–14)
Esbjerg, 900 néző, játékvezetők: Brehmer, Skowronek (lengyelek)
Gólszerzők: Ahlm, Kviesgaard 6-6, Forslund 5, Balle, Jensen, Polman 2-2, Madsen 1, ill. Tilinger 8, Herr A. 7, Siti E. 5, Vaszari, Mayer 2-2, Benzal 1
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3
Kiállítások: 0, ill. 10 perc

Az elődöntő másik ágán két orosz csapat küzd, az Asztrahányocska a Lada Toljattival.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.