Fehérvári balesetek kézzel, lábbal, szájjal

Agyas szerint mást páros lábbal rúgnának ki azért, amiért az élsportolókat és az edzőket még vigasztalják is.

Ch. Gáll András
2014. 04. 14. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Na, helló! Te, ugye kamu, hogy a Gomes azt mondta vagy írta, hogy a magyar bírók azért fújnak a csapata ellen, mert az Egervárit akarják a Videoton edzőjének? Mert ha igaz, akkor a csávót szirénázó mentővel kellene azonnal elszállítani, és ha valakit megharap, azon sem szabad meglepődni. Vagy ha a Videoton meg akar tőle szabadulni, de azért nem rúgja ki, mert akkor egy v*lag pénzt kell neki fizetni, most, hogy kiderült, szegény krapek nem százas, egy mezőgazdasági jogász is simán elintézhetné a szerződésbontást. Bár az Egér szerint a magyar foci azér’ van, hogy a máshová nem kellő külföldi játékosok és edzők nálunk legalább kicsit jól érezzék magukat, na, akkor viszont végképp tilos a Gomest bántani. Már biztos meséltem, amikor egyszer a Tokasonka ájultra itta magát, és hordágyon vitték ki a kocsmából, de attól, hogy mozgásba jött, azt hitte, taxiba’ ül, felnézett, és azt mondta, „a Gong presszóba megyünk”. Az orvos viszont erre se cseszte le, hanem szépen, kedvesen azt felelte neki, jó, a végén majd oda, de előbb még benézünk máshová is. Na, a Gomesnek is azt kellene mondani, hogy Josékám vagy Józsikám, nyugi, semmi baj, igaz, hogy az utolsó 13 meccsünkön 11 pontot szereztünk, de kiesni már nem tudunk, és teljesen igazad van, még bajnokok is lehetünk. Ha meg nem leszünk azok, akkor is mi játsszuk a legszebb focit, te vagy a legjobb edző, csak ez a sok birka nem veszi észre. Az Egerváritól se kell félned, hát nem véletlen, hogy a Sousa után pont téged szerződtettek, az Egervárinak a Videotonnál akkor lenne esélye, ha papírral tudná igazolni, hogy legalább öt évet töltött egy portugál halászfaluba’, és portugálból letette a középfokú nyelvvizsgát. A Sunyi persze könnyen ugat, hogy a Gomes olyan, mint egy klimaxos nő, bár azzal tavasszal több pontot szerzett volna a Videoton. Szerinte ez az egész a Mourinho miatt van. Mióta ő szétnyerte magát mindenhol, elterjedt, hogy a portugál edzők a legjobbak, a Villás Bogasnak (Agyas természetesen a szintén Portóból indult Villas-Boasra gondolt) is még legalább tízszer meg kell buknia Angliától Oroszországig, míg elfelejtik.

Kihasználva, hogy Agyas végre nyelt egyet – lendületéből ítélve aznap délután nem az elsőt, de nem is az ötödiket –, megkérdeztem tőle, ha már Videoton, hát a Fehérvár KC–Esbjerg női kézilabda EHF-kupa elődöntőt látta-e. Nem kellett volna, mert régi cimborám újra egészen tűzbe jött:

– Még szép. Az utolsó másodpercekben úgy kaptunk két gólt, hogy nálunk volt a labda, csak le kellett volna nyelni, de kétszer is gólt akartunk lőni, persze mind a kétszer eladtuk, a dánok meg bedobták, így jutottak tovább. Ja, amúgy a Fehérvárnak meg dán edzője van, mert női kézilabdában azokat sztárolják. Öcsém, ha ezt a szövőnők csapata csinálja a szabadidejében, jót röhögök, de ezeknek a csajoknak ez a szakmájuk, ezért fizetik őket, szerintem elég szépen. Az Egér, aki tudod, smasszer, erre mondta, hogy ez olyan, mintha a sitten a séta után véletlenül nem a cellába, hanem a fegyverraktárba vinné vissza a „makikat”, aztán másnap reggel ezt még egyszer megcsinálná. Szerinted meddig maradhatna? A Béla meg buszsofőr, ő azon akadt ki, hogy a dán edző dicsérte a lányokat, és sajnálta őket, mert nagyon küzdöttek, és csak a végét rontották el. Erre nyomta azt a Béla, hogy ha ő ötezer kilométeren át gyönyörűen vezet, még a záróvonalat se érinti egyszer se, az utolsó kanyarba’ viszont beborítja a buszt a szakadékba, huszonhét halott, milliárdos kár, biztos nem kezdik vigasztalgatni, hogy most már nyugodjon meg, ezt felejtse el, és készüljön a következő útjára. Ha még egyszer születnék, csak edző vagy élsportoló lennék. Bár ahogy ezeket nézem, még egyikről se késtem le. Na, helló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.