Fennállása legjobb PL-idényét futja a Stoke City

0-3-ról egyenlített a Tottenham a West Brom ellen (Gera nem játszott) a Premier League 34. fordulójában.

Ch. Gáll András
2014. 04. 12. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben szombaton nem játszottak a nagyágyúk, de így is volt izgalom bőven. A csúcs a West Brom–Tottenham mérkőzés volt, amelyet 0-3-ról mentett 3-3-ra a londoni alakulat Eriksennek a 94. percben lőtt góljával.
A Stoke City fennállása óta első ízben végezhet a premier League első tíz csapata között, a Newcastle elleni 1-0 fontos lépés volt ebben az irányban. Alan Pardew, a Newcastle menedzsere nagy valószínűséggel lapáton van. A győztes gól a holland Erik Pieters beadásából született, nagyon úgy néz ki, hogy lecsúszott a labda a holland balhátvéd lábáról, és a túlsó kapufáról bevágódott a hálóba. Pieters honfitársa, Tim Krul kapus igencsak benézte... Mark Hughes, a Stoke walesi menedzsere büszke lehet csapatára.

A délután háromra kiírt meccsek 15.06-kor kezdődtek, illetve 15.07-kor, mert egyperces gyászszünetet is tartottak az 1989. április 15-i Hillsborough-tragédia emlékére. Huszonöt évvel ezelőtt 96 szurkoló lelte halálát a Sheffield Wednesday stadionjában a Liverpool–Nottingham Forest FA-kupa-elődöntőn a tumultusban. 25 éve hat perccel a kezdés után, 15.06-kor fújták le a tragikus mérkőzést.

Premier League, 34. forduló

Crystal Palace–Aston Villa 1-0
G.: Puncheon (76.)

Fulham–Norwich 1-0
G.: Rodallega (40.)

Southampton–Cardiff 0-1
G.: Cala (65.)

Stoke–Newcastle 1-0
G.: Pieters (42.)

Sunderland–Everton 0-1
G.: Brown (75., öngól)

West Bromwich Albion–Tottenham Hotspur 3-3
G.:  Vydra (1.), Brunt (4.), Sessegnon (31.), ill. Olsson (34., öngól), Kane (70.), Eriksen (94.)

Az éllovasok közül hárman is vasárnap játszanak. A Liverpool–Manchester United rangadót 14.37-kor, a Swansea City–Chelsea meccset 17.07-kor vívják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.