Folytatódik a munka a vb egyik stadionjában

A torna éppen Sao Paulóban kezdődik meg június 12-én a házigazdák és a horvátok mérkőzésével.

TK
2014. 04. 08. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca múlt hétfőn utasította a szervezőket arra, hogy állítsák le a munkát, amíg a kivitelező cég nem áll elő biztonsági garanciákkal. Az elhunyt munkás, aki székeket szerelt fel, nagy magasságból zuhant le. A szakvélemény szerint védőhálóval megelőzhető lett volna a tragédia.

Az Itaquerao Stadionban mintegy húszezer széket helyeznek el a kapuk mögötti ideiglenes lelátórészre, amivel csaknem hetvenezresre nő a létesítmény befogadóképessége.

A minisztérium munkatársa hétfőn ellenőrizte a helyszínt, s jelezte hogy ott, ahol a tragédia történt, azaz a déli oldalon, megtették a szükséges intézkedéseket, így engedélyt adott a munka folytatására. Ugyanakkor még mindig nem folyhat tovább mindenhol az építkezés, mivel a stadion északi részén előbb védőhálót kell felszerelnie a kivitelező vállalatnak.

A brazíliai vb-stadionépítések halálos áldozatainak száma a legutóbbi esettel hétre emelkedett.

A torna éppen Sao Paulóban kezdődik meg június 12-én a házigazdák és a horvátok mérkőzésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.