Gera nem állíthatta meg a Manchester Cityt

Pellegrini fiai könnyed hármast rúgtak a West Bromwichnak, s közelebb lopództak a Liverpoolhoz.

NM
2014. 04. 21. 21:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltán még lábadozik a sérüléséből, a keretbe sem nevezték a City ellen. Nélküle a West Brom csak a klasszikus, már idejét múlt „kick and run” angol focira képes. Manuel Pellegrini fiai közepes erőbedobással is sima győzelmet arattak.

Zabaleta már a 3. percben megszerezte a vezetést, a 10.-ben pedig Sergio Agüero növelte az előnyt. Agüerónak nagyon kellett már a gól, nincs hozzászokva, hogy öt meccsen keresztül ne találjon be. Most ennek a rossz sorozatnak vetett véget, s 15 gólnál tart az idényben. Ami nem rossz termés, de csak a fele Suarezének.

A biztos vezetéstől talán túlzottan is megnyugodtak a hazaiak, így a vendégek szépítettek. De az argentin nap jegyében Demichelis is betalált, így alakult ki már a 36. percre a 3–1-es végeredmény.

A mérkőzésre ennél több szót nincs is értelme vesztegetni, sokkal érdekesebb, mit hozhat a hajrá.

Három fordulóval a zárás előtt a bajnoki címbe már csak a Liverpool, a Chelsea és a Manchester City szólhat bele. Az állás a következő: 1. Liverpool 80 pont, 2. Chelsea 75, 3. Manchester City 74, de a City egy meccsel kevesebbet játszott. Nézzük a három csapat sorsolását!

Liverpool: Chelsea (otthon), Crystal Palace (idegenben), Newcastle (o).
Chelsea: Liverpool (i), Norwich (o), Cardiff (i).
Manchester City: Crystal Palace (i), Everton (i), Aston Villa (o), West Ham (o).

Ha e hét vasárnap a Liverpool az Anfield Roadon legyőzi a Chelsea-t, akkor már ünnepelhet. A londoniaknak azért is adhatjuk a legkevesebb esélyt, mert még a Bajnokok Ligájában is vár rájuk egy kőkemény párharc az elődöntőben az Atlético Madriddal szemben. A Manchester City még befuthat elsőnek, de ehhez a Chelsea segítsége is kell. Vitán felül a ’Poolnak áll a zászló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.