Giggs ötéves szerződést kötne

A Manchester United edzője ideiglenes státusát véglegesre váltaná.

2014. 04. 25. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt kell mondanom, pályafutásom legbüszkébb pillanata előtt állok. Egész életemben a Manchester Unitednak szurkoltam (noha kisgyerekként először a városi rivális játékosa volt – a szerk.), 13 éves korom óta a klubhoz tartozom. Büszke és boldog vagyok, s persze kicsit ideges, alig várom a szombati meccs kezdetét. Tudom, hogy megmozdul a föld, amikor a csapat kifut az Old Traffordon” – fogalmazott Giggs edzőként tartott első sajtótájékoztatóján.

Elmondta, egyetlen pillanatig sem tépelődött, hogy eleget tegyen-e a felkérésnek, s elárulta, felkereste Sir Alex Fergusont, hogy tanácsot kérjen tőle. De arról sem feledkezett meg, hogy köszönetet mondjon a menesztett trénernek, David Moyesnak, amiért bevette az edzői stábba, s így már korábban belekóstolhatott ebbe a szerepkörbe.

„A csapat egész héten jó formában volt, a srácok velem együtt alig várják a Norwich elleni bajnoki mérkőzést. Elmondtam nekik, hogy bízom bennük, és tudom, hogy az eddig mutatottnál jobb teljesítményre képesek Azt mondtam nekik: gyerünk, mutassátok meg! Szolgáljuk ki a közönséget, szerezzünk gólokat, játsszunk gyorsan és szenvedélyesen” – tért rá a szombati bajnokira.

Giggs egyelőre nem kíván foglalkozni a távolabbi jövővel, a bajnokságból hátra lévő négy mérkőzésen bizonyítana, de a szavaiból kiérződött, szívesen folytatná a munkát. Ha edzőként nem is, hát akkor játékosként. „Most írtam alá egy ötéves szerződést játékosként. Amíg bírom, csinálom” – jegyezte meg tréfásan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.