Guardiola Rooney-ra fogadott

Egyaránt 1–1-ről folytatódik a Bayern München–Manchester és az Atlético Madrid–Barcelona párharc.

2014. 04. 09. 4:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A manchesteriek csak benne bíznak, a müncheniek csak tőle tartanak. A Bayern–MU visszavágó előtt egyértelműen Wayne Rooney a központi figura. A mokány csatár lábfejsérülés miatt kihagyta a Vörös Ördögök Newcastle feletti szombati 4–0-s diadalát, ám egyöntetű vélemény, a csapatnak nélküle esélye sincs Münchenben. Nos, Rooney tegnap délelőtt, még az elutazás előtt edzett; nem a teljes kerettel, csak néhány játékossal, így például Giggsszel, Ashley Younggal, Evrával és Evansszel egyetemben.

Guardiola talán már eme információ birtokában kínált – ekképpen nem egészen úriember módjára – fogadást a német újságíróknak: „Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Rooney játszani fog. Akár fogadok is egy sörben.” Majd meg is indokolta, miért olyan fontos a 28 éves támadó jelenléte a Unitednak: „Rooney az egyik legjobb játékos, akit pályafutásom során láttam.” Guardiola kitért arra is, mire számít az MU elleni meccsen: „Az angol csapatok idegenben nagyon defenzívek, kontrára játszanak, a pontrúgásokban bíznak. Okosan kell játszanunk, nem szabad nekik lehetőséget adnunk.”

Rooney-ra azért is van mindenképpen szükségük a vendégeknek, mert Robin van Persie még nem épült fel a sérüléséből, Juan Mata pedig nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában. A Bayernnél Schweinsteiger és Javi Martínez eltiltás miatt biztosan nem játszhat, Shaqiri és Thiago pedig sérült. Abban biztosan lehetünk, a hazaiak nem úgy állnak majd fel, mint a hét végén Augsburgban.

Madridban Diego Costa szereplése tartja lázban a drukkereket. A honosított center, aki a spanyol bajnokságban ugyanúgy 25 találatnál tart, mint Messi, egy hete, a barcelonai első meccsen dőlt ki, fájós térddel játszott, majd meghúzódott a combizma. „Diego Costa ugyanazt jelenti a számunkra, mint a Barcelonának Messi vagy a Real Madridnak Cristiano Ronaldo – ecsetelte a támadó jelentőségét Diego Simeone vezetőedző, majd így folytatta: – Megnézzük, hogyan mozog az edzésen. Ha jól érzi magát, játszani fog, ha csak megközelítőleg százszázalékosan, akkor leül a padra, ha úgy sem, akkor kimarad a keretből.” Ez utóbbi eshetőséget szinte kizárhatjuk.

Simeone kapusa, a belga Courtois fontosságát emelte még ki. Az első meccs alapján azonban azt is megállapíthattuk, a Barca számára legalább olyan fontos – lenne – a jó kapusteljesítmény. Pinto ezzel akkor adós maradt. Meglátjuk, képes lesz-e javítani.

BL-negyeddöntő, visszavágók:
Szerdai program:
Bayern München–Manchester United (az első meccsen 1–1) 20.45, Digisport 1
Atlético Madrid–Barcelona (1–1) 20.45, Digisport 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.