Halálos csapást mért az Everton az Arsenalra

Az Everton 3-0-s sikere után a vesztett pontokat nézve már nincs BL-helyen a vereségspirálba került Arsenal.

2014. 04. 06. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban hatodik meccsét nyerte meg az Everton a Premier League 33. fordulójában, s a vesztett pontokat figyelembe véve megelőzte vasárnapi áldozatát, a Goodison Parkból 3-0-s vereséggel távozó Arsenalt. Roberto Martínez Evertonja kreatív, sokpasszos, ugyanakkor sziklakemény futballal intézte el a négy meccs óta nyeretlen Ágyúsokat, akik az Arsene Wenger-érában először maradhatnak le a Bajnokok Ligája-helyekről.

Wenger olyan kezdő tizenegyet küldött pályára, amelyben egyetlen angol, de még brit labdarúgó sem volt, s az idegenlégió végig alárendelt szerepet játszott. Romelu Lukakut nem tudta tartani a vendégvédelem, az első gólnál az ő lövését védte Szczesny, s Naismith a kipattanót vágta be, a másodikat pedig remek egyéni akció végén, a jobb szélről bekanyarodva verte be a belga tank. A harmadik Arteta szerencsétlen öngólja volt.

A Liverpool Gerrard két sikeres büntetőjével elhozta a három pontot a West Ham otthonából, a Boleyn Groundról, s ezzel visszavette az első helyet a Chelsea-től. Ez volt a Pool kilencedik győzelme sorozatban, és már 90 gólnál tart a Premier League-ben. Meg kell jegyezni, hogy Demel egyenlítő gólja előtt Andy Carroll szabálytalankodott Mignolet kapussal, a bíró mégis megadta a találatot. A 84. percben pedig Suárez kapásból a felső lécre emelte a labdát, Szédületes technikai bravúr volt, ha bemegy, a forduló gólja.

Premier League, 33. forduló

Everton – Arsenal 3-0
G.: Naismith (14.), Lukaku (34.), Arteta (62., öngól)

West Ham United – Liverpool 1-2 (1-1)
G.: Demel (45+3), ill. Gerrard (45., 71., mindkettő 11-esből)

Az élcsoport: 1. Liverpool 74 (33 meccs), 2. Chelsea 72 pont (33), 3. Manchester City 70 (31), 4. Arsenal 64 (33), 5. Everton 63 (32), 6. Manchester United 57 (33)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.