Hat világbajnokot nem visz magával Benedek

Kijelölte csapatát Benedek Tibor a jövő keddi, Horvátország elleni pécsi Világliga-selejtezőre.

BuL
2014. 04. 07. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Dániel és Varga Dénes is a fiúkkal edz a horvátok elleni mérkőzés előtti összetartáson, de a mérkőzésen nem játszik – jelezte Benedek Tibor szövetségi kapitány a Vlv.hu-nak, ők a hétvégén a Jadranska Liga négyes döntőjén vesznek részt, akárcsak a horvát válogatott tagjainak többsége.

– Hárai és Gór-Nagy a sérülése miatt fog hiányozni, Szivós Marci története ismert, Varga Dani és Varga Dénes a Jadranska Liga négyes döntőjében szerepel a hétvégén, s Nagy Viktor is pihenőt kapott. A csapat vasárnap találkozik, este már Pécsen edz, hétfőn két újabb edzésen gyakorolunk és a meccs napján, kedden délelőtt is lesz még egy átmozgató edzés – vázolta elképzeléseit Benedek, aki az elvárásokról azt mondta, szoros meccset kell játszani, és ezen belül, akár ötméteresekkel is, de győzni.

– Egyúttal ez egy bizonyítási lehetőség, sok játékos mutathatja meg, hogy helye van a nyári keretben. Ezen kívül már csak a bajnoki rájátszás meccsein lesz erre módjuk. Bármennyire is nem tűnik fontosnak ez a találkozó, hiszen a Világliga-csoportot már megnyertük, úgy gondolom, azoknak, akik most a helyükért küzdenek, életük eddigi egyik legfontosabb meccse kell, hogy legyen.

A Magyarország–Horvátország Világliga-mérkőzés április 15-én, 19 órakor kezdődik Pécsen, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. Jegyek most szerdán 10 órától kaphatók rövid ideig az uszoda pénztárában. A mérkőzést a DIGIsport közvetíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.