Hol él Moyes?! Sokkolta a hír, hogy lapátra került...

A Mirror úgy tudja, David Moyes hétfő délután még a nyári igazolásokat intézte, amikor lapátra tették.

Ch. Gáll András
2014. 04. 23. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért az embernek megáll az esze, hogy még a futball őshazájában, Angliában is mennyire nincs fogalmuk a szakembereknek, mi is történik körülöttük. Vegyük például David Moyest, a Manchester United kedden menesztett menedzserét. A Mirror szerint a skót felháborodva fogadta menesztése hírét, és undorítónak tartja, hogy Ed Woodward alelnök egy szóval sem említette neki, hogy a kirúgás szélén áll. Moyes ugyanis még szombaton is elment Birminghambe az Aston Villa–Southampton bajnokira, hogy megpróbálja meggyőzni Luke Shaw-t, a „Szentek” hátvédjét, szerződjön a Unitedhez. Még a transzferárat is közölte Shaw menedzsmentjével, 27 millió fontról volt szó. Sőt Moyes a Shaw-átigazolással együtt összesen négy nyári transzferen dolgozott, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy ő hajtja majd végre a sokat emlegetett ráncfelvarrást, annak ellenére, hogy a bajnokcsapatot a hetedik helyre sikerült kormányoznia a Premier League-ben. (A BL-ről és az FA-kupáról nem is beszélve...)

Szóval, amikor hétfő délután ellepték az internetet a hírek arról, hogy a klubtulajdonos Glazer család kiadta a kilövési engedélyt, Moyes éppen a nyári átigazolásokat tervezgette, és meg volt győződve róla, hogy ő költheti el azt a 10–120 millió fontot, amit a klub a csapat megerősítésére szán.

Elképesztő, hogy Moyes még Toni Kroos (Bayern) leszerződtetésén is dolgozott, továbbá a kikölcsönzött Wilfried Zaha és Nick Powell visszahozatalán a cardifftől és a Wigantől. A Mirror azt is tudni véli, hogy amikor elért Moyeshoz a kirúgás híre, szinte felrobbant a dühtől, és azonnal felhívta Richard Bevant, az LMA (az angol futballmenedzserek szövetsége) elnökét, hogy vajon mindenképpen megkapja-e azt az ötmillió fontot, ami a végkielégítés gyanánt jár neki a szerződése értelmében. (Plusz egyévi bér.)

Tehát Moyesnak még ebben a pillanatban is csak az járt az eszében, hogy ne járjon rosszul...
Miközben egyik negatív rekordot a másik után döntötte meg csapatával – például most fordult elő első ízben, hogy a United a Liverpooltól és az Evertontól, vagyis a két Mersey-parti klubtól is oda-vissza kikapott a bajnokságban, s 19 éve most először maradt le a Bajnokok Ligájáról –, David Moyes a leghatározottabban arra készült, hogy kitöltse hatéves szerződését az Old Traffordban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.