Hűtlen kezelés gyanúja a röplabdaszövetségben

Féléves pénzügyi, jogi átvilágítás után a nyomozó hatóságokra bízza az ügyet az MRSZ.

FT
2014. 04. 03. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„2011-ben jelentős, több mint 18 millió forintos mínusszal, 2012-ben pedig újabb, több mint 54 millió forintos veszteséggel zárta az évet a szövetség. Ezzel egy időben a tartozás 2012 végére elérte a 83,3 millió forintot. A beszámolók is jelentős hibákkal és késéssel készültek el, sőt az MRSZ 2011-ben a testület által jóvá nem hagyott költségvetés alapján működött. A vagyoni hátrány tényét az akkori ellenőrző testület által készített beszámolók egyértelműen kimutatták. A veszteség felhalmozását, a hűtlen kezelést a Magyar Röplabda Szövetség előző elnökségéből azok követhették el, akik a szövetség pénzállományához, bankszámlájához hozzáféréssel rendelkezhettek. Ezenfelül a szövetség érdekeit jelentősen sértő szerződéseket is kötöttek, amelyben kirívóan magas, havi 20 százalékos késedelmi kamatot vállalt a szövetség. Ez az összeg kamatos kamattal évi 375 százalék, amelyet a szövetség bíróságon támadott meg. Mivel a szövetség akkori vezetése a munka elvégezte után nem fizetett, a késedelmikamat-fizetés jogerőre emelkedett. A szövetség korábbi vezetésének a bírósági ítélet szerint lett volna lehetősége arra, hogy jogszerűen és időben megtámadja a kirívóan magas kamatot, de nem tette. A Magyar Röplabda Szövetség jelenlegi elnöksége szerint indokolt vizsgálni, hogy az ismeretlen tettes vagy tettesek mennyiben járultak hozzá a szövetségnél kialakult jelenlegi, kétségkívül nehéz anyagi helyzethez, szerepük, felelősségük milyen mértékben okozott kárt a szövetségnek” – áll a Magyar Röplabda Szövetség csütörtöki közleményében.

Az MRSZ tájékoztatása szerint közel féléves pénzügyi, jogi átvilágítás után jutott el odáig, hogy az ügyet a nyomozó hatóságokra bízza.

A Magyar Röplabda Szövetség közgyűlése tavaly áprilisban Poór Csabát választotta meg elnöknek, aki 39-16 arányban nyerte meg a szavazást a korábbi elnökkel, Tóth Tamással szemben. Tóth Tamás 2010 júniustól irányította a szövetséget.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.