Káprázatos meccsen legyőzte a Liverpool a Cityt

24 év után bajnok lehet a Liverpool; a Premier League rangadóján, infarktusos meccsen legyőzte a Cityt.

Ch. Gáll András
2014. 04. 13. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ínyencek hetek óta vártak a Premier League nagy rangadóját az éllovas Liverpool és a legkevesebb vesztett ponttal álló Manchester City között, és nem is ábrándította ki őket a csata. Főleg a Vörösök rajongóit, mert amit az első félidőben elővezettek Luis Suárezék, az maga volt a tökély. Raheem Sterling már a 6. percben megszerezte a vezetést egy szemtelen egyéni villanást követően, amikor úgy csapta be az angol válogatott kapusát, Joe Hartot, ahogy egy dörzsölt szélhámos a naiv nénikét. Húsz perccel később előbb Steven Gerrard fejesét még védte Hart, de utána a szögletet Gerrard rárajzolta Skrtel fejére, és a szlovák centerhalf szépen becsúsztatta a hosszúba, 2-0. A félidő végén már nyomott a City, volt is két helyzete, de Mignolet jól állt a lábán.

A második félidő elején óriási nyomás alá helyezte a City a Liverpool kapuját, és az 57. percben a csereként beállt Milner jobb oldali beadását David Silva bespárgázta, 2-1. És a 62. percben már egál volt az állás! Silva tüsténkedett ezúttal is az ötös környékén, beadásába Glen Johnson beletette a lábát, s onnan a labda a tehetetlen Mignolet mellett a jobb sarokba vágódott, 2-2.

Bejött Sergio Agüero, azaz Manuel Pellegrini nem elégedett meg az egy ponttal a szenzációs meccsen, ráment a győzelemre. A City nyomott, mégis a Pool rúgott gólt a 78. percben. Glen Johnson bedobását Clichy fejjel megcsúsztatta, Kompany sokadik szarvashibájával odatálalta a labdát Coutinhónak, és a brazil 15 méterről, fordulásból remek lövést küldött a bal alsó sarokba. A végén még Hendersont kiállították Nasri felvágásáért, de 3-2 lett a végeredmény. A Liverpool sorozatban tizedik bajnokiját nyerte, szédületes széria!

A csapatkapitány Gerrard örömében sírva fakadt, meg egy kicsit azért is, mert kedden lesz a 25. évfordulója annak, hogy az unokaöccse halálát lelte Sheffieldben, a Hillsborough-stadionban. „Talán pályafutásom legnehezebb mérkőzése volt ez, nagyon fontos győzelmet arattunk, de még négy ugyanilyen fontos meccs hátra van. Nem szabad pontokat veszítenünk. Még nem merem, nem szabad kimondani, hogy ” A mondat végét elharapta Gerrard a meccs utáni tévényilatkozatában. Hiába, nem szabad elkiabálni. Két forduló múlva például a Chelsea-t fogadja a Pool.

Premier League, 34. forduló

 

Anfield Road, 45 276 néző
G.: Sterling (6.), Skrtel (26.), Coutinho (78.), ill. David Silva (57.), G. Johnson (öngól)
Kiállítva: Henderson (90.)

Liverpool: Mignolet – G. Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan – Henderson, Gerrard, Coutinho (Moses, 89.) – Suárez, Sturridge (Allen, 65.), Sterling (Lucas, 95.)
Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Yaya Touré (Javi García, 19.), Fernandinho – Javi Navas (Milner, 50.), Nasri, David Silva – Dzeko (Agüero, 67.)

Swansea City–Chelsea 0-1
G.: Demba Ba (68.)

Az élcsoport: 1. Liverpool 77 pont (34), Chelsea 75 (34), Manchester City 70 (32).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.