Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

Tippjátékunkban a kézilabda-BL, a vízilabda-OB I, a magyar, az olasz és a spanyol futballbajnokság szerepel.

Éliás András
2014. 04. 19. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden magyar szív a Veszprémnek szorít a Bajnokok Ligájában, így talán már-már tiszteletlenségnek tűnik a bakonyi gárda ellen fogadást javasolni. Mégis, ha megnézzük a statisztikákat, elhihetjük, hogy adott esetben van értelme szeretett csapatunk ellen fogadni, már csak fájdalomdíj gyanánt is. Carlos Ortega fiai nagyon sokáig százszázalékos mérleggel álltak az idei BL-szezonban, de az utolsó három idegenbeli meccsük nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Először a csoportkör végén Löwenben hagytak egy pontot, majd a szinte tét nélküli meccsen Ukrajnában szenvedtek vereséget. Az idegenbeli gyengélkedés a csoportkör után sem hagyott alább, hisz az első kieséses fordulóban, a Wisla Plocktól kikaptak Lengyelországban. Most ha lehet, még nehezebb dolguk van, hisz a katari pénzinjekció után összevásárolt sztárgárdává vált Paris Saint-Germain került az útjukba. A párizsiak még nem teljesen álltak össze, akadtak botlásaik a bajnokságban és a BL-ben egyaránt, ám figyelemre méltó, hogy otthon csupán a világ talán legerősebb csapata, a Barcelona tudta legyőzni őket. Császár Gáborék sejtik, hogy Veszprémben nagyon nehéz dolguk lesz, így a hazai mérkőzésen szeretnének minél jobb eredményt elérni. Mi úgy érezzük, Párizsban a hazaiaké lesz a győzelem, de a Veszprémé a továbbjutás.

111., Paris Saint-Germain – MKB-MVM Veszprém KC: V (1,78)

Mintha elveszett volna az erő az egri pólósokból. A csapaton egyáltalán nem látszik meg, hogy színeiben világbajnokok, válogatott pólósok sora ugrik medencébe hétről hétre. A Bajnokok Ligájában magyar bajnokhoz méltatlanul szerepelt, egy győzelemmel csoportjának utolsó helyét foglalja el, miközben olyan csapatoktól szenved vereséget, mint az Olimpiakosz vagy a Barceloneta. Hazai porondon sem sziporkáznak a fiúk, hiszen Zuglóban a BVSC ellen, hazai medencében pedig a Debrecen ellen nyertek szoros, nyögvenyelős mérkőzésen. A Szeged elleni elődöntő előtt a legnagyobb figyelmeztető jel azonban a csongrádiak Egerben aratott márciusi győzelme. Igaz, meg kell említeni, hogy hatalmas veszteség érte a Szegedet, hiszen a szívrohamon átesett világklasszis, Szivós Márton nem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Hiánya azonban könnyen adhat pluszerőt, hiszen nagyon sokszor láthattuk, hogy egy ilyen sokkhelyzet után a csapat nagyon összerántja magát. Biztosak lehetünk benne, hogy a fiúk Szivósért kettőzött erővel fognak küzdeni. Száz szónak is egy a vége, arra tippelünk, hogy a Szeged legyőzi a bajnokot idegenben.

119., Egri VK – A-Híd Szeged VE: V (2,80)

Azt tudjuk, hogy Firenzében nagyon nehéz győzelmet aratni, az utóbbi időben azonban több ízben is akadt rá példa, hiszen a Milan, az Inter és a Lazio is három ponttal távozott a Violák otthonából. Ezek után érthető, hogy Vincenzo Montella vezetőedző nem fut neki nyugodt szívvel a Serie A jelenleg legjobb formában lévő csapata elleni mérkőzésnek. Az AS Roma olyan fantasztikus eredményességgel futballozik, mint ahogy a szezont elkezdte: zsinórban hét meccsen diadalmaskodott, és eltökélten üldözi a nyolcpontos előnnyel a tabella élén álló Juventust. A tekintélyes hátrány, úgy néz ki, nem szegi a Farkasok kedvét, hiszen pontosan tudják, hogy a Juve bármikor hibázhat, és még vár rájuk az egymás elleni, hatpontos mérkőzés is. Bízunk a motivált és eredményes Romában, idegenben is győz.

161. ACF Fiorentina – AS Roma, V (2,29)

Megroggyanni látszik a katalán sztárcsapat, bár lehet, már túl is van rajta. Rövid időn belül elvesztette a spanyol Királyi Kupa döntőjét, búcsúzni kényszerült a Bajnokok Ligájától, s a bajnoki versenyfutásban is egyre rosszabb helyzetbe kerül. A kispad egyre kényelmetlenebb Gerardo Martino alatt, és nem tűnik úgy, hogy a mester látná a gödörből kifelé vezető utat. A Víctor Valdést helyettesítő José Manuel Pinto nem véd nagy formában, a klasszikus és megbízható védelem teljesen hiányzik a katalánoknál, Lionel Messi pedig teljesen motiválatlanul és formán kívül játszik. Nem segít a gondokon, hogy a héten kiderült: a megsérült Jordi Alba és Neymar ebben az idényben már nem léphet pályára. A soron következő ellenfél sem könnyít a helyzeten, hiszen az Athletic Bilbao figyelemre méltó játékot mutat be hétről hétre, s ebben az idényben egyszer már le is győzte a Barcelonát. A baszkoknak a motivációval sem lehet problémájuk, hiszen az egyre javuló Sevilla előtt szeretnék megszerezni a negyedik BL-indulásra jogosító helyezést. Ennek a célnak az elérésében nagyon sokat jelentene az általunk tippelt pontszerzés a Camp Nouban.

193., FC Barcelona – Athletic Club Bilbao: D (5,00)

A Honvéd magabiztosan, a Fradi pedig elég nyögvenyelősen, önmagát keresgélve kezdte a tavaszi idényt. A dolgok és az erőviszonyok azóta megváltoztak. Thomas Doll megtalálta azt a csapatot, amelyet keresett, a játék összeállt, és utolsó három meccsét – olykor magabiztos játékkal – megnyerte az FTC, köztük a nagy derbit, az ősi rivális Újpest elleni mérkőzést. A húsvéri hétvégén újabb nagy múltú rangadón mutathatják meg tudásukat a fradisták. Marco Rossi csapata ellentétes utat járt be, hiszen zsinórban három bukott meccs a statisztika, s mintha az olasz mester kezéből kezdene kicsúszni az irányítás. A mérkőzések utáni sajtótájékoztatók egyre rosszabb hangulatban telnek, az egyik után Rossi „megnyugtatta” a szurkolókat, hogy a szezon végén távozik. Mondhatjuk, nem ideális a helyzet a már menthetetlenül a középmezőnyben ragadt kispestieknél. A Fradi számára a szurkolók kiszolgálása mellett – a Videoton gyengélkedése miatt – újabb nagy cél került elérhető távolságba, ami nem más, mint a dobogó, és vele együtt a nemzetközi kupaindulás kiharcolása. Szerintünk a vendégek megteszik az ehhez szükséges lépéseket, és három ponttal távoznak a Bozsik Stadionból.

213., Budapest Honvéd FC – Ferencvárosi TC: V (2,30)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.